Pingvin svake godine pređe hiljade kilometara i vraća se svom spasiocu (VIDEO)

Sedamdesetjednogodišnji zidar u penziji i ribar u slobodno vrijeme, Džoao Pereira de Souza pronašao je Dindima, magelanskog pingvina, prekrivenog uljem i na samrti. Kada ga je de Souza povratio u život, Dindim nije želio da ga napusti…

U Brazilu je ilegalno držati divlje životinje kao kućne ljubimce. Bez obzira na ono što kaže zakon, pingvin Dindim dolazi u posjetu svom najboljem prijatelju, a još od 2011. svake godine se nalaze na jednoj plaži.

Sedamdesetjednogodišnji zidar u penziji i ribar u slobodno vrijeme, Džoao Pereira de Souza pronašao je Dindima, magelanskog pingvina, prekrivenog uljem i na samrti. Kada ga je de Souza povratio u život, Dindim nije želio da ga napusti.

Godinu dana nakon rastanka, de Souza se iznenadio kada je vidio da se pingvin vratio. A isto je uradio i naredne godine, i naredne…

“Volim tog pingvina kao svoje dijete i vjerujem da i on mene voli”, kazao je Brazilac za Globo TV.

“Niko drugi ne smije da ga dira. Počinje da kljuca sve kojimu se približe. Leži na mom krilu, dozvoljava mi da ga kupam, hranim sardinama i nosim”, rekao je de Souza, prenosi portal vijesti.me.

Magelanski pingvin i pacifički morž na listi su najugroženijih životinjskih vrsta, nakon tigra i polarnog medvjeda, i direktne žrtve globalnog zagrijevanja.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!