Mitropolit Mihailo: U Srebrnici je bio genocid, krvomutnici iz crnogorske Vlade da ne otvaraju stare rane

“Negirati danas taj užasni zločin, zločin je sam po sebi, pa učinila to Vlada Crne Gore ili neki njen ministar. Ako ne osudimo ovo djelo onda nijesmo ono što jesmo – ljudi”, kazao je Mihailo

Mitropolit Crnogorske pravoslavne crkve navodi da kao hrišćanin koji svjedoči Hrista i propovijeda jevanđelje, i kao čovjek koji voli svoj narod, ali i sve druge narode, i svakoga čovjeka kao ikonu božju, diže glas protiv negiranja zločina u Srebrenici.

“Pozivam krvomutnike iz crnogorske Vlade i samu Vladu da se da ne otvaraju stare rane; u Srebrnici je bio genocid. To jeste bio i biće za sva vremena dok je ljudi. Danas je groblje žrtava genocida u Srebrnici jezivo mjesto koje pokazuje i opominje da je zlo među nama, i čeka priliku da se očituje na najsvirepiji način”, navodi se u saopštenju mitropolita Mihaila.

On dodaje “neka je pokoj duši svim nevino stradalim srebrničkim žrtvama, od metka i kame bezdušnih ljudi koji se ljudima ne mogu nazvati”.

“Negirati danas taj užasni zločin, zločin je sam po sebi, pa učinila to Vlada Crne Gore ili neki njen ministar. Ako ne osudimo ovo djelo onda nijesmo ono što jesmo – ljudi”, kazao je Mihailo, prenosi RTCG.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH

error: Content is protected !!