Polunag i krvav: Pogledajte trenutak hapšenja napadača koji je ubio desetoro u prodavnici u Koloradu (VIDEO)

Kad je napadač počeo da puca, prestravljeni kupci i radnici počeli su da bježe iz prodavnice, dok su brojne policijske ekipe počele da stižu na mjesto događaja, udaljeno oko tri kilometra od kampusa Univerziteta Kolorado. Osumnjičeni muškarac, koji je otvorio vatru, uhapšen je, objavila je ranije policija, navevši da nije poznat motiv nasilja do kojeg je došlo oko 15 sati u prehrambenoj prodavnici na području Boldera, grada oko 45 kilometara sjeverozapadno od Denvera

Desetoro ljudi ubijeno je u ponedjeljak u pucnjavi na prodavnicu u gradu Bolderu, u američkoj državi Kolorado, što je drugi masovni pokolj u SAD u manje od nedjelju dana. Napadač je priveden, a za sada nije poznat njegov motiv.

Među ubijenima je i njima 51-godišnji policajac Erik Tali koji je prvi reagovao na dojavu o pucnjavi.

Kad je napadač počeo da puca, prestravljeni kupci i radnici počeli su da bježe iz prodavnice, dok su brojne policijske ekipe počele da stižu na mjesto događaja, udaljeno oko tri kilometra od kampusa Univerziteta Kolorado.

Osumnjičeni muškarac, koji je otvorio vatru, uhapšen je, objavila je ranije policija, navevši da nije poznat motiv nasilja do kojeg je došlo oko 15 sati u prehrambenoj prodavnici na području Boldera, grada oko 45 kilometara sjeverozapadno od Denvera.

Na video snimcima sa mjesta događaja koje su emitovale lokalne televizijske stanice vidi se bradati muškarac, koji ima samo bokserice na sebi i bos je, kojeg u lisicama odvode iz prodavnice i ubacuju u vozilo Hitne pomoći. Prema tim snimcima, čini se da osumnjičeni ima povrijeđenu nogu.

Za sada ipak nije potvrđeno kako je napadač priveden. Prema nekim izvještajima, on je koristio patrolnu pušku, prenosi “Blic”.

Policija za sada nije konačno potvrdila da li je uhapšeni muškarac jedini napadač.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!