Crna Gora promovisana na premijerskoj večeri u Australiji

S obzirom na dosadašnju uspješnu saradnju sa postojećim strukturama sistema nije iznenađujuć poziv organizatora da i ove godine istaknuti predstavnici crnogorske dijaspore budu učesnici premijerske večere “The Premier’s Harmony Dinner”. Kada je voditelj večeri objavio podatak da je na listi čekanja ostalo njih 1.600, a da je zbog mjera zaštite od kovida-19 u sali dozvoljen pristup za 650 osoba, naći se među odabranih 10 predstavnika Crne Gore učinilo nas je još ponosnijim, kazao je Mandić

Crnogorska etnička zajednica Australije nastavlja sa promovisanjem Crne Gore u kontinuitetu, pokazujući svoju lojalnost Austetraliji, a ujedno i čuvajuci tradicionalne vrijednosti zemlje porijekla, saopštio je predsjednik  organizacije, dipl. el. inž. Mihailo Mandić.

“S obzirom na dosadašnju uspješnu saradnju sa postojećim strukturama sistema nije iznenađujuć poziv organizatora da i ove godine istaknuti predstavnici crnogorske dijaspore budu učesnici premijerske večere “The Premier’s Harmony Dinner”. Kada je voditelj večeri objavio podatak da je na listi čekanja ostalo njih 1.600, a da je zbog mjera zaštite od kovida-19 u sali dozvoljen pristup za 650 osoba, naći se među odabranih 10 predstavnika Crne Gore učinilo nas je još ponosnijim“, kazao je Mandić.

Ceremonija dodjeljivanja nagrada istaknutim pojedincima i organizacijama organizovana je u glamuroznoj gala sali Sydney Entertainment Centr, a na velikim ekranima su se smjenjivale slike sa motivima etničkih zajednica među kojima su bile i one koje su promovisale Crnu Goru.

Domaćin večeri je bila premijerka Novog Južnog Velsa Hon Gladis Berejiklian koja je, kako je objasnio Mandić, prenijela prisutnima da treba da budu ponosni na svoju državu porijekla, ali da poštuju i budu odani svojoj novoj domovini Australiji.

Predstavnici crnogorske dijaspore na toj večeri bili su dr. sci. Milo i Tanja Dumović, dr Ljubica i Mihailo Mandić, Ljubo Palibrk, dugogodišnji sudski tumač i prevodilac Miroslava Mira Joksović, Vesna i Vasilije Špadijer, arhitekta Mira Belanov kao gost delegacije i Milena Špadijer, koja je prisustvom u crnogorskoj narodnoj nošnji privukla pažnju većine gostiju, saopšteno nje iz Uprave za dijasporu.

„Bio je ovo još jedan primjer kako iseljenici ne zaboravljaju svoju Crnu Goru i svoju odanost pokazuju na jedan reprezentativan nivo koji se može porediti sa najvišim diplomatskim standardima na koji bi se mogli ugledati i oni kojima bi to trebalo da bude čast i obaveza“, rekao je Mandić.

 

 

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!