Trodnevna žalost u Rožajama zbog smrti Rafeta Husovića

Napustio nas je čovjek koji je cjelokupan društveno-politički angažman proveo u nesebičnom zalaganju za opšte dobro. Ogrnut iskrenošću, blagošću i neizmjernim strpljenjem gradio je čvrste i prijateljske odnose sa saradnicima a i svakim čovjekom koji je imao čast da ga upozna. Sa dubokom tugom opraštamo se od iskrenog prijatelja koji je sa puno predanosti i do posljednjeg dana svog života radio na ostvarenju ideje napretka Rožaja i Crne Gore, njegujući pritom najuzvišenije ljudske i društvene vrijednosti. Njegov doprinos građenju mira, demokratije i multietničkog sklada pamtiće istorija“, kazao je predsjednik Opštine Rožaje

Predsjednik Opštine Rožaje Rahman Husović donio je odluku da se zbog smrti dugogodišnjeg lidera Bošnjačke stranke i bivšeg potpredsjednika Vlade Rafeta Husovića 10, 11. i 12. mart proglase danima žalosti u toj opštini.

„Napustio nas je čovjek koji je cjelokupan društveno-politički angažman proveo u nesebičnom zalaganju za opšte dobro. Ogrnut iskrenošću, blagošću i neizmjernim strpljenjem gradio je čvrste i prijateljske odnose sa saradnicima a i svakim čovjekom koji je imao čast da ga upozna. Sa dubokom tugom opraštamo se od iskrenog prijatelja koji je sa puno predanosti i do posljednjeg dana svog života radio na ostvarenju ideje napretka Rožaja i Crne Gore, njegujući pritom najuzvišenije ljudske i društvene vrijednosti. Njegov doprinos građenju mira, demokratije i multietničkog sklada pamtiće istorija“, kazao je predsjednik Opštine Rožaje, kako je saopšteno iz te lokalne samouprave, prenose Vijesti.

Dan žalosti obilježava se isticanjem zastave na pola koplja na zgradi Opštine, javnim ustanovama i preduzećima čiji je osnivač Opština, objektima mjesnih zajednica i drugih ustanova na području Rožaja.

Elektronski i drugi mediji, organizatori javnih programa i sadržaja dužni su da svoje programe i sadržaje prilagode Danu žalosti.

Za vrijeme Dana žalosti zabranjeno je emitovanje muzike, odnosno održavanje programa zabavnog karaktera na javnom mjestu, navodi se u Odluci.

 

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!