Bez granica: Pogledajte priču o bračnom paru, Sirijki i Rožajcu, koji su pobjegli od rata i sa ćerkom našli utočište u Rožajama (VIDEO)

Od prije par godina Rožaje je grad bitno ljepši nego prije. Uljepšala ga je neobična životna priča, koju Sead Sadiković, autor emisije Bez granica na TV Vijesti, započinje, kako kaže, u salonu ljepote

Sirijka je u Homsu upoznala supruga, dobili su ćerku, ali ih je rat primorao da bježe i traže sigurnu luku, tako da su se od prije dvije godine skrasili u Rožajama

Od prije par godina Rožaje je grad bitno ljepši nego prije. Uljepšala ga je neobična životna priča, koju Sead Sadiković, autor emisije Bez granica na TV Vijesti, započinje, kako kaže, u salonu ljepote.

Salon drži Sirijka udata za Rožajca. Rođena je u sirijskom gradu Homsu, koji ima tri miliona stanovnika. U Homsu je upoznala supruga, dobili su ćerku, ali ih je rat primorao da bježe i traže sigurnu luku, tako da su se od prije dvije godine skrasili u Rožajama.

Kako je mlada, lijepa i obrazovana Sirijka doživjela rat i bjekstvo iz rodnog grada, kako se snašla u Rožajama, da li bi se vratila u svoju zemlju, šta joj nedostaje… Razgovor pogledajte u magazinu Bez granica.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!