Šešelj Zukorliću: Dobro došao u Skupštinu, brate Srbine!, bivši muftija mu uzvratio: Bolje te našao, brate Turčine!

“Ja ga ovom prilikom upozoravam da tako nešto više nikada ne uradi, jer ako nastavi, ja ću to smatrati ozbiljnim uvredama na nacionalnoj osnovi. Pogotovo nije korektno što se pojavila ta priča da sam pobjegao kada se on, navodno, tako našalio, jer se njemu nikada neću pomaći sa puta, a kamoli bježati od njega”, izričit je Zukorlić

Prvog dana zasjedanja novog parlamenta Srbije, lider radikala Vojislav Šešelj pohvalio se da se u holu Skupštine našalio sa poslanikom BDZ-a Muamerom Zukorlićem i rekao mu: “Gdje si Muamere, Srbine!”, nakon čega mu, kako je tvrdio lider radikala, Zukorlić nije rekao ništa.

Bivši muftija je za “Alo!” ispričao svoju verziju priče, a ona ima sasvim drugačiji tok, a i kraj…

“Mislim da je veoma nepristojno da neko priča za medije o svom privatnom razgovoru, a pogotovo da prepričava svoju verziju priče, a ne onako kako je stvarno bilo. Istina je sljedeća: on je meni, dok sam sjedio u sali, prišao da se pozdravimo. Prišao mi je sa širokim osmjehom i pružio mi ruku. Tada je rekao tu nepriličnu šalu: ‘Dobro došao u Skupštinu, brate Srbine’. Ja sam mu na to uzvratio: ‘Bolje te našao, brate Turčine’. On je na to zaćutao i krenuo nazad prema svom mjestu, dok su se njegovi radikali prilično nakiselili, jer su vjerovatno mislili da njemu niko ništa ne smije da odgovori. On je potom taj naš privatni razgovor ispričao medijima, ali je izostavio sve ono što njemu nije išlo u prilog. Ja ga ovom prilikom upozoravam da tako nešto više nikada ne uradi, jer ako nastavi, ja ću to smatrati ozbiljnim uvredama na nacionalnoj osnovi. Pogotovo nije korektno što se pojavila ta priča da sam pobjegao kada se on, navodno, tako našalio, jer se njemu nikada neću pomaći sa puta, a kamoli bježati od njega”, izričit je Zukorlić.

Zukorlić, piše portal slobodna-bosna.ba, juče nije bio u Skupštini jer je bio prvi dan ramazana, a kako kaže, skupštinski ambijent nije pravo mjesto za obilježavanje jednog takvog dana.

“Prvi dan ramazana otvara jednomjesečnu stranicu koja je veoma posebna, za koju treba biti i duhovno i mentalno spreman, a ja na Skupštinu još nisam naviknut. Zbog načina na koji se odvijala rasprava u petak i na koji se odvijala juče, jasno je da Skupština nije ambijentalno dobra za ovakvu vrstu duhovnog stanja. Takođe, nisam im ni neophodan. Ja sam u Novom Pazaru, bavim se nekim drugim stvarima i pokušavam da dokažem da član parlamenta ne mora nužno da sjedi u klupama ili u bifeu, nego da ima i drugih aktivnosti na polju zakonodavstva ili drugih oblasti. Inače sam mišljenja da Skupština ovakva kakva jeste marginalizuje kvalitetan rad pojedinaca, a činjenica je da se svi veoma razlikujemo po brojnim kriterijumima. Zato meni ne pada na pamet da stalno sjedim tamo i čekam kada će doći mojih pet minuta da nešto kažem”, kaže Zukorlić.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!