Novi smrtonosni napad u Istanbulu: Poginulo 11 ljudi, 36 povrijeđeno (VIDEO)

Meta bombe na daljinsko upravljanje bio je policijski autobus u četvrti Beyazit. Guverner Istanbula Vasip Sahin rekao je da je sedam policajaca ubijeno, a da su trojica, koja su ranjena, u kritičnom stanju. “Sedam policajaca i četiri građanina izgubili su živote”, rekao je Sahin novinarima na mjestu napada

U napadu u centru Istanbula, čija je meta bilo policijsko vozilo, ubijeno je 11 ljudi, a 36 je povrijeđeno, saopštile su gradske vlasti.

Meta bombe na daljinsko upravljanje bio je policijski autobus u četvrti Beyazit.

Guverner Istanbula Vasip Sahin rekao je da je sedam policajaca ubijeno, a da su trojica, koja su ranjena, u kritičnom stanju.

“Sedam policajaca i četiri građanina izgubili su živote”, rekao je Sahin novinarima na mjestu napada.

Bomba je eksplodirala u susjednom automobilu dok je autobus prolazio, dodao je on. Autobus se prevrnuo od snažne detonacije, a oštećeni su i drugi automobili i zgrade, dok su se prozori u susjednom hotelu rasuli.

Eksplozija se dogodila u blizini stanice metroa Vezneciler, koja se nalazi nedaleko od nekih glavnih turističkih atrakcija, uključujući poznatu džamiju Sulejmaniju.

Napad se dogodio u vrijeme velike posjećenosti Grand Bazaara, istorijskog i turističkog mjesta koje se nalazi u blizini, javlja portal balkansaljazeera.net.

Otprilike 1,75 miliona stranaca posjetilo je Tursku u aprilu, što je manje nego u istom mjesecu prošle godine, zbog napada koji pogađaju ovu zemlju.

Još niko nije preuzeo odgovornost za današnji napad, ali grupe kao što su Islamska država (IS) i Radnička partija Kurdistana (PKK) izvode ovakve napade u posljednjih nekoliko godina.

Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan rekao je da će se borba Turske protiv oružanih grupa nastaviti “do kraja”. U izjavama za medije, dok je posjećivao neke od ranjenih u bolnici, Erdogan je rekao da je ovaj napad “neoprostiv”.

Turski ministar spoljnih poslova Mevlut Cavusoglu osudio je napad koji se dogodio drugog dana ramazana, za muslimane svetog mjeseca.

“Oni su hladnog srca detonirali bombu na dan ramazana”. kazao je on.

U Istanbulu su ove godine izvedena dva smrtonosna napada, a odgovornost je preuzela IS.

Kurdske grupe izvele su napade u Ankari u kojima su ubijene desetine ljudi.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=63&v=Vwbd8MkBSpc

https://www.youtube.com/watch?time_continue=52&v=R8EvOHvZrvo

https://www.youtube.com/watch?v=prJEYkRP5Ic

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH

error: Content is protected !!