Episkop Joanikije negirao Davidovića: Uvjeren sam da Vučić s atentatom nema nikakve veze, mislim da su ga naručile tadašnje vlasti Crne Gore

Neprihvatljivo je da Davidović govori u moje ime pošto mu takvo ovlašćenje nikad nisam dao, iako je ktitor crkve, kazao je episkop Budimljansko nikšićki Joanikije

Administrator Mitropolije crnogorsko-primorske, episkop budimljansko nikšićki Joanikije, je negirao izjavu kontroverznog biznismena Miodraga Dake Davidovića, koji je izjavio da iza pokušaja atentata na njega stoji predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

„Neprihvatljivo je da Davidović govori u moje ime pošto mu takvo ovlašćenje nikad nisam dao, iako je ktitor crkve. Što se tiče pokušaja atentata na nas dvojicu u Beogradu decembra 2019, uvjeren sam da predsednik Srbije, gospodin Aleksandar Vučić, sa tim nema nikakve veze. Ja razmišljam potpuno suprotno: da su tadašnje vlasti Crne Gore naručile pomenuti atentat. Mislim da će moju pretpostavku istraga kad-tad potvrditi”, rekao je episkop za Novosti.

Davidović je danas rekao da iza pokušaja atentata na njega i episkopa Joanikija stoji Aleksandar Vučić.

„Atentat na nas je izvela grupa koju je, prema pisanju štampe iz Srbije, izvršila mnoga nedjela. To je uzrok mnogih nesreća, a glavni organizator svih pogibija je Vučić”, rekao je Davidović, prenose Novosti.

On ničim nije potkrepio ovu optužbu i dodao je da predsjednik Srbije navodno angažuje “botove” da ga napadaju pred izbore u Nikšiću.

Foto: Mitropolija crnogorsko-primorska

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!