Ministarstvo prosvjete, nauke, kulture i sporta podnijeće krivičnu prijavu protiv Adnana Čirgića i učesnika skupa na Cetinju

Grupa lica predvođena dekanom pomenutog fakulteta, Adnanom Čirgićem, izvršila je upad u prostorije resora za kulturu na Cetinju sa namjerom da izazovu incidente. Okupljeni su, uz pjevanje skaradnih pjesama i neprimjereno skandiranje zasuli kamenicama ovu instituciju, vrijeđajući i zastrašujući zaposlene, uz očigledno nepoštovanje epidemioloških mjera. Nakon verbalnog napada uslijedio je protivpravni upad u prostorije Ministarstva, ustanovu koja ima status kulturnog dobra od nacionalnog značaja. Ovakvo ponašanje nedostojno akademske zajednice necivilizacijski je čin i predstavlja neprimjeren napad na državne institucije”, piše u saopštenju

Ministarstvo prosvjete, nauke, kulture i sporta podnijeće krivičnu prijavu nadležnom državnom tužilaštvu protiv, kako su saopštli, izgrednika Adnana Čirgića i drugih okupljenih lica u cilju utvrđivanja njihove odgovornosti na današnjem protestu koji je organizovan na Cetinju.

Ministarstvo je osudilo današnji incident na, kako su kazali, nenajavljenom skupu u organizaciji Fakulteta za crnogorski jezik i književnost.

“Grupa lica predvođena dekanom pomenutog fakulteta, Adnanom Čirgićem, izvršila je upad u prostorije resora za kulturu na Cetinju sa namjerom da izazovu incidente. Okupljeni su, uz pjevanje skaradnih pjesama i neprimjereno skandiranje zasuli kamenicama ovu instituciju, vrijeđajući i zastrašujući zaposlene, uz očigledno nepoštovanje epidemioloških mjera. Nakon verbalnog napada uslijedio je protivpravni upad u prostorije Ministarstva, ustanovu koja ima status kulturnog dobra od nacionalnog značaja. Ovakvo ponašanje nedostojno akademske zajednice necivilizacijski je čin i predstavlja neprimjeren napad na državne institucije”, piše u saopštenju.

Fakultet za crnogorski jezik organizovao je danas na Cetinju skup akademskog i neakademskog osoblja u znak protesta zbog neispunjavanja zakonskih obaveza prema toj visokoškolskoj ustanovi.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH

error: Content is protected !!