Pomozimo Ajli i Nihadu Adžoviću da postanu roditelji: Za plaćanje surogat majke potrebno 45 hiljada eura

Ajli je presađena jetra prije četiri godine na univerzitetskoj klinici (chu Sart-Tilman u Liježu). U postoperativnom periodu je imala velikih zdravstvenih komplikacija od kojih je najznačajnija plućna arterijska hipertenzija. Od tada, prema mišljenju specijaliste hepatologa koji je prati, ne smije ostati u drugom stanju zbog prevelikog rizika smrtnog ishoda tokom trudnoće ili na porođaju

Udruženje belgijsko-crnogorskog prijateljstva „Montenegro” poziva sve svoje članove i sve ljude dobre volje da iskažu solidarnost sa mladim bračnim parom, Ajlom i Nihadom Adžovićem, porijeklom iz Tuzi (Crna Gora), sa prebivalištem u Dizonu (Belgija), inače članovima ovog udruženja.

Mladom bračnom paru je najveća želja da postanu roditelji. Ajlu kao mladu osobu posebno boli činjenica da, iz medicinskih razloga, ne može sama donijeti na svijet svoje dijete.

“Ajli je presađena jetra prije četiri godine na univerzitetskoj klinici (chu Sart-Tilman u Liježu). U postoperativnom periodu je imala velikih zdravstvenih komplikacija od kojih je najznačajnija plućna arterijska hipertenzija. Od tada, prema mišljenju specijaliste hepatologa koji je prati, ne smije ostati u drugom stanju zbog prevelikog rizika smrtnog ishoda tokom trudnoće ili na porođaju.

Ajla i Nihad su u braku šest godina. Sigurno svi oni koji su roditelji mogu pretpostaviti koliko je bolno saznanje da nikada ne možete postati roditelj”, navodi se u apelu udruženja belgijsko-crnogorskog prijateljstva “MONTENEGRO”, koji potpisuje predsjednik Goran Vratnica.

Apelujemo za pomoć u prikupljanju finansijskih sredstava neophodnih za plaćanje surogat majke koja bi donijela na svijet Ajlino i Nihadovo dijete (45.000,00 eura).

Na sajtu gofundme.com je pokrenuta akcija.


Zainteresovani mogu novac uplatiti i na žiro račun udruženja belgijsko-crnogorskog prijateljstva “MONTENEGRO”:

Association de l’amitié belgo-monténégrine “Monténégro”

IBAN: BE37 0689 0579 5828 (BELFIUS BANQUE)

Code BIC: GKCCBEBB

Svrha uplate (communication) – Humanitarna pomoć Adžović

Adnan Lekić

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH

error: Content is protected !!