Fondacija Milutin Obradović organizovala prvu online humanitarnu aukciju – donaciju “Čovjek na sebe podsjeća” za socijalno najugroženije porodice u Crnoj Gori

Projekt menadžerka Fondacije Milutin Obradović, Eldina Kasumović, rekla je da je osnivač ustupio svoje djelo fondaciji i sva sredstava koja će biti prikupljena od 1. do 21. marta preko platforme sajta fondacijamilutinobradovic.me biće posredstvom Crvenog krsta donirana socijalno najugroženijim porodicama

Fondacija Milutin Obradović organizovala je prvu online humanitarnu aukciju – donaciju “Čovjek na sebe podsjeća” za socijalno najugroženije porodice u Crnoj Gori, a samo kroz zajedništvo može se doći do onih kojima je pomoć najpotrebnija.

Projekt menadžerka Fondacije Milutin Obradović, Eldina Kasumović, rekla je da je osnivač ustupio svoje djelo fondaciji i sva sredstava koja će biti prikupljena od 1. do 21. marta preko platforme sajta fondacijamilutinobradovic.me biće posredstvom Crvenog krsta donirana socijalno najugroženijim porodicama.

„Djelo možete posjetiti u prostorijama šoping centra Delta City. Ideja Fondacije je da preko platforme ovo bude prva licitacija, pa samim tim pozivamo sve ostale umjetnike da iskoriste našu platformu kao podlogu i da svoja djela i svoje radove pruže Fondaciji i tim da pomognu onima kojima je pomoć najpotrebnija“, pojasnila je Kasumović na pres konferenciji u PR Centru.

Zahvalila se javnim ličnostima iz svijeta kulture, umjetnosti i sporta, ali i privrednim društvima, humanitarnim udruženjima koja su podržala akciju.

„Za potrebe Fondacije i ove aukcije urađena je pjesma koju su komponovali Momčilo Zeković Zeko, a otpjevali Isak Šabanović i Tina Džankić. Želja Fondacije je da naša najveća snaga bude da umrežimo sve one koji su na terenu i da dođemo do onih kojima je potrebna pomoć, do ljudi koji žive u udaljenim selima, planinskim krajevima, do starih. Pozivam sve vas da se priključite Fondaciji i postanete dio naše mreže“, kazala je Kasumović.

Generalna sekretarka Crvenog krsta, Jelena Dubak, istakla je da onaj koji bude posjedovao sliku neće biti zadovoljan samo zbog djela umjetnika, nego će znati da je kupovinom slike doprinio da jedan broj građana živi bolje.

„Pokušaćemo da nađemo način, kako to inače radimo, da socijalno ugroženima trajnije riješimo neko pitanje. Razgovaraćemo sa ljudima, vidjeti kako žive, pitati ih šta im na duže staze rješava problem i nadam se da ćemo, kroz ovu saradnju, uspjeti da im pomognemo. Želim da ovo bude samo prvi korak, prva aukcija koju radimo u partnerstvu“, poručila je Dubak.

Marketing menadžer, ispred generalnog sponzora – Sport Visiona, Stefan Vuković, kazao je da su društvena odgovornost i humanitarni rad sastvni dio poslovanja te kompanije.

„Podržati ovu humanitarnu akciju i Milutina bila je veoma laka odluka za nas. U pitanju je fondacija čovjeka koji je, pored zapaženog uspjeha u svijetu kulture i slikarstva, prepoznat kao veliki filantrop i humanista. Humanost i zajedništvo su vrijednosti koje su duboko utkane u Sport Vision. Tako da ćemo se, u skladu sa svojim mogućnostima, posebno u ovim izazovnim vremenima, uvijek odazivati sličnim akcijama. Samo kroz zajedništvo možemo i brže i više i lakše i bolje napraviti razliku u životima onih kojima je to najpotrebnije“, poručio je Vuković.

Predstavnice Fondacije Milutin Obradović i Crvenog krsta Crne Gore poptpisale su Memorandum o saradnji.

O OSNIVAČU FONDACIJE

Milutin Obradović  je crnogorski, balkanski slikar. Rođen u Bijelom Polju, mjestu odakle je pošao i mjestu kojem se uvijek vraća. Grad na obali Lima koji je iznjedrio njegovu maštu, njegove drugare, komšije ga je oblikovao onim čim Bijelo Polje i jeste poznato a to je: dobrotom, suživotom, širinom duha, razigranošću i spremnošću da se pomaže i dijeli.

Slike Milutina Obradovića kao prave skitačice šetale su se po velikim i malim dvoranama, velikih i malih gradova i družile se sa velikim i malim ljudima. Sve su podnosile, i divljenja  i zastajanja i čuđenja, i ushićenja, i čežnje i nadanja i posjedovanja. Sve su to njegove slike i njegovi konji podnosili i dan danas podnose, od Bijelog Polja, do Pariza, od Beograda do Bara, od Rusije do Kanade. I opet se vrate na početak, do njihovog stvaraoca.

Obradović slika, piše, vozi bicikl, druži se sa djecom, prijateljima, umjetnicima. Bogatstvo svog svijeta zasigurno se ogleda u njegovim slikama. To bogatstvo je otvaranjem Fondacije Milutin Obradović odlučio da useli i u druge domove.

Kako je davanje i pomaganje ljudima, komšijama, prijateljima dio njegovog bića, Obradović je kroz svoj životni vijek i rad, privatno i anonimno u okvirima svojih  mogućnosti pomagao one kojima je pomoć bila neophodna.

Javno je istupio na scenu emisije „Dnevnica“ koja je snimana 2018.godine i u kojoj je za potrebe porodice u Bijelom Polju  uspio da prikupi značajna sredstva koja su oborila sve dotadašnje rekorde.

Sva sredstva koja budu prikupljenja tokom aukcije i od same prodaje slike biće realizovana preko Fondacije za pomoć porodicama u Crnoj Gori, o čemu će javnost biti obavještavana.

 

Foto: PR Centar

Komentari

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!