Počelo iznošenje stvari iz crkve izgrađene u dvorištu nane Fate Orlović (VIDEO)

Evropski sud za ljudska prava 1. oktobra je donio odluku, odnosno konačnu presudu kojom se nalaže da BiH mora izvršiti odluke kojima se nalaže uklanjanje crkve iz dvorišta Fate Orlović u Konjević Polju. Rok za izvršenje presude je 1. april ove godine

Foto: Printscreen

Iz crkve koja je izgrađena na dvorištu Fate Orlović u Konjević Polju danas je, uz policijsko obezbjeđenje, počele iznošenje stvari.

Riječ je o pražnjenju objekta kako bi se izmjestio na drugu lokaciju, piše Klix.ba.

Evropski sud za ljudska prava 1. oktobra je donio odluku, odnosno konačnu presudu kojom se nalaže da BiH mora izvršiti odluke kojima se nalaže uklanjanje crkve iz dvorišta Fate Orlović u Konjević Polju.

Rok za izvršenje presude je 1. april ove godine.

Slučaj se odnosi na crkvu koju je Srpska pravoslavna crkvena opština izgradila na imovini koju su podnositelji prijave, odnosno Fata Orlović, bili prinuđeni da napuste tokom rata, u periodu od 1992. do 1995.

Tako je ona, nakon 15-godišnje pravne bitke, dočekala konačnu presudu po kojoj crkva izgrađena u njenom dvorištu u Konjević Polju mora biti izmještena.

Fata Orlović živi u svojoj kući u Konjević Polju, smještenoj tik uz crkvu, a napustila ju je sa sedmoro djece i mužem Šaćirom, pogubljenim tokom agresije na BiH.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!