Predsjednik Đukanović odlikovao Akana Suvera, dugogodišnjeg počasnog konzula Crne Gore u Istanbulu i aktuelnog počasnog konzula u oblasti Balikesir, Medaljom za zasluge države Crne Gore (VIDEO)

Predsjednik je naglasio da je Suver dao značajan doprinos međudržavnim odnosima Crne Gore i Turske, posebno u vrijeme njegovog mandata počasnog konzula u Istanbulu, kao i kroz angažovanje u fondaciji Marmara koja je imala važne inicijative za Crnu Goru i region. On je iskazao zadovoljstvo što će i nakon otvaranja Generalnog konzulata Crne Gore u Turskoj, čime je prestao angažman počasnog konzula za oblast Istanbula, Suver biti u prilici da sa nove pozicije nastavi da snažno doprinos razvoju odnosa dvije države

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović primio je Akana Suvera, dugogodišnjeg počasnog konzula Crne Gore u Istanbulu i aktuelnog počasnog konzula u oblasti Balikesir, kojem je uručio Medalju za zasluge države Crne Gore.

Predsjednik je naglasio da je Suver dao značajan doprinos međudržavnim odnosima Crne Gore i Turske, posebno u vrijeme njegovog mandata počasnog konzula u Istanbulu, kao i kroz angažovanje u fondaciji Marmara koja je imala važne inicijative za Crnu Goru i region. On je iskazao zadovoljstvo što će i nakon otvaranja Generalnog konzulata Crne Gore u Turskoj, čime je prestao angažman počasnog konzula za oblast Istanbula, Suver biti u prilici da sa nove pozicije nastavi da snažno doprinos razvoju odnosa dvije države.

Uz najdublje uvjerenje da priznanje odlazi u prave ruke, predsjednik je čestitao Suveru i na dobijanju crnogorskog pasoša, što je više nego zasluženi čin uvažavanja države Crne Gore, koji potvrđuje visoki kvalitet odnosa i učvršćeno prijateljstvo dvije zemlje, saopšteno je iz Đukanovićevog kabineta.

Počasni konzul je, uz zahvalnost za visoko državno priznanje, iskazao zadovoljstvo što je predsjednik Đukanović sada i njegov predsjednik, podsjećajući da je u proteklih 12 godina svim srcem radio za Crnu Goru.

On je predsjedniku Đukanoviću uručio pozivno pismo za učešće na 24. Euroazijskom ekonomskom samitu na ljeto u Istanbulu, što je primljeno sa zahvalnošću i očekivanjem da će situacija uslovljena pandemijom omogućiti njegovu realizaciju.

Foto: Predsjednik.me

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!