Njemačka: Održana Balkanijada, organizatori i učesnici prezadovoljni

Balkanijada je najveći sportski događaj koji se dugi niz godina održava u gradu Arnsbergu. Namjera organizatora je da okupe mlade ljude, sportiste i naše saradnike i prijatelje, kako iz Crne Gore, tako i iz zemalja iz okruženja, da se u sportskom duhu zabave, još više učvrste saradnju i povežu porodice koje dolaze u velikom broju”, kazali su predsjednik Udruženja Soko Šabotić i generalni sekretar Izet Đozović

Balkanijada – tradicionalno sportsko takmičenje, održano je i ove godine u Njemačkoj.

Takmičenje je održano u organizaciji Udruženja “Balkan 93” Sundern.

“Balkanijada je najveći sportski događaj koji se dugi niz godina održava u gradu Arnsbergu.

Namjera organizatora je da okupe mlade ljude, sportiste i naše saradnike i prijatelje, kako iz Crne Gore, tako i iz zemalja iz okruženja, da se u sportskom duhu zabave, još više učvrste saradnju i povežu porodice koje dolaze u velikom broju”, kazali su predsjednik Udruženja Soko Šabotić i generalni sekretar Izet Đozović.

Na turniru je učestvovao veliki broj sportskih timova, a bilo je i dječijih ekipa.

Kako je “Balkan 93” Sundern jedno od uspješnijih udruženja, imaju veliku podršku gradskih vlasti, pa su im obezbijedili najsavrememije uslove za održavanje turnira, kao što su posebno uređeni fudbalske stadioni i slično.

Sve pobjedničke ekipe su bogato nagrađene.

Pobjednici su dobili vrijedne pehare i medalje.

Udruženje iz Sunderna okuplja više od 70 porodica koji su složne u svakom pogledu.

Spremne su da se angažuju kako u ovim sportskim događajima, tako i u raznim proslavama povodom državnih praznika i slično.

Udruženje ‘Balkan 93’ je članica “eMDe Alijanse” – Zajednice udruženja Crne Gore u Njemačkoj čiju podršku imaju u svakoj organizaciji, kao i u svakom drugom smislu.

Iz kluba smatraju da su svake godine bolji i da samim tim i nagrade moraju biti bolje, pa su za ovu priliku posebno pripremili nagrade u stilu profesionalnih turnira i sportskih događaja.

“Veliko je zadovoljstvo vidjeti sve te mlade ljude, ljude koji su djelimično rođeni ovdje, a sa velikom radošću se prijavljuju i uzimaju učešće na našem takmičenju.

Dovoljno je vidjeti njihovo ushićenje i shvatiti da činimo pravu stvar.

Čast nam je da smo i na tribinama imali ogromnu podršku, kao i to da su naše vrijedne dame pripremale naša brza jela, u kojima su svi prisutni mogli da uživaju”, kazali su Šabotić i Đozović.

Glavni koordinator turnira bio je Hamdo Ličina sa svojim saradnicima.

Iz kluba se srdačno zahvaljuju svima koji su na bilo koji način doprinijeli da turnir bude uspješan, uspješniji nego očekivano.

Zahvaljuju se svim posjetiocima, kao i kamermanu Elvisu Kožaru.

Emira M Licina 

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!