Postoji samo jedno ime koje bi Khabiba motivisalo na povratak: “Istog trenutka bih ustao i otrčao deset kilometara”

“Kad pričamo o GSP-u, on me motivira, no to je gotova priča. 40 mu je godina i ostavimo ga sa strane. Svi ga volimo i kao borca i kao čovjeka, on je legenda i savršen predstavnik našeg sporta. Recimo to ovako, imamo Khabiba i imamo GSP-a. To je to”

 

Penzionisani, ali još uvijek aktualni UFC-ov prvak lake kategorije, Khabib Nurmagomedov, već je nekoliko puta potvrdio kako se nema namjeru vraćati. Dodao je kako mu nije problem sama borba, kao niti trening, u kojem je konstantno ostao. Ono na što smatra kako se ne bi mogao natjerati su pripreme za borbu i sve što ide uz njih. Odnosno, motivacija da u pripremama da sve od sebe i dovede se u najbolje moguće stanje, što je njemu uvijek bio imperativ kad je borba u pitanju. I vjeruje kako tao nešto u UFC-u trenutno ne postoji. Tek jedno ime kod njega stvara uzbuđenje.

“Imenuj mi bilo kojeg aktualnog UFC borca, niti jedan od njih me ne zanima. Nitko od njih mi ne stvara vatru niti uzbuđenje. No, kad čujem ime Georgesa St-Pierre, tada bih istog trenutka najradije ustao i otrčao deset kilometara, taj borac me toliko motivira”, rekao je Khabib u razgovoru s Magomedom Ismailovim, prenosi fightsite.hr.

Khabib priznaje kako će uvijek voljeti takmičenje te da nikad neće u potpunosti isto napustiti. Ali, sve ono što donose pripreme za borbu na najvišoj razini je ono što ne želi sam prolaziti, posebno jer i sad svakodnevno gleda kako to prolaze njegovi timski kolege.

“Čak i kad budem imao 50 godina, i dalje ću htjeti hrvati s nekim te se boriti iz zabave. Taj će osjećaj uvijek biti tu jer me otac tako odgojio. I on je uvijek hrvao, to je nešto što je usađeno u mene. No, za nešto ozbiljno, imenuj borca i nema tog koji nudi to što mi treba. Recimo, Charles Oliveira. Nema nikakve sumnje kako je dobar, ali borba protiv njega me ne uzbuđuje. Chandler je sjajno debitirao, no viđali smo ga nokautiranog, tako da me ne motivira. Dos Anjos, Gaethje, Poirier, McGregor, sve su to bivši prvaci koje sam pobijedio i ne motiviraju me”, obrazložio je.

Još se ipak kratko vratio na St-Pierrea, ali je automatski razočarao sve koji su se nadali kako bi do te borbe moglo doći. Iako je to ono što je želio njegov otac, smatra kako je više faktora koji to čine neizvedivim. Dodaje kako nema ništa protiv da odgovor o tome tko je najbolji na kraju ne dobijemo nego da GSP i on stoje zajedno na vrhu, kao dio iste rečenice.

“Kad pričamo o GSP-u, on me motivira, no to je gotova priča. 40 mu je godina i ostavimo ga sa strane. Svi ga volimo i kao borca i kao čovjeka, on je legenda i savršen predstavnik našeg sporta. Recimo to ovako, imamo Khabiba i imamo GSP-a. To je to”, zaključio je.

 

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH

error: Content is protected !!