Reporter Fokusa u centru zaraze – Njujorku: Plavuša “bez maske” prkosi koronavirusu

Nijesmo zatekli ni Roberta Barka, golog kauboja, koji zimi-ljeti, nosi samo Stetsonov šešir, bijele kaubojske čizme i male uske bijele gaće. Čovjeka, koji je postao atrakcija Tajm Skvera, nakon nešto više od dvadeset godina, očigledno je otjerao koronavirus. Nijesmo zatekli ni junake iz diznijevih crtaća, kao ni one iz marvelovih filmova, koji vam nude mogućnost da se uz novčanu nadoknadu fotografišite sa njima. Uobičajeno, kad veliki heroji nestanu sa scene, pojave se neki novi…

Njujork, grad koji nikad ne spava, nakon pojave koronavirusa, nije više isti. Postao je miran, bez buke i velikih gužvi. Ulice grada, koji danas na svjetskoj mapi prednjači po broju umrlih i zaraženih, bez velikog broja ljudi, izgledaju neobično.

Fotoreporter Portala Revije Fokus je obišao Menhetn. Prvo je turu započeo, naravno, u “centru svijeta”, kako mnogi još i nazivaju Tajm Skver. 

Jedna od najpoznatijih i najposjećenijih turističkih lokacija na svijetu, koju godišnje obiđe preko 35 miliona turista, bez velikog broja ljudi, ostala je “ogoljena”.

Nijesmo zatekli ni Roberta Barka, golog kauboja, koji zimi-ljeti, nosi samo Stetsonov šešir, bijele kaubojske čizme i male uske bijele gaće. Čovjeka, koji je postao atrakcija Tajm Skvera, nakon nešto više od dvadeset godina, očigledno je otjerao koronavirus. 

Nijesmo zatekli ni junake iz diznijevih crtaća, kao ni one iz marvelovih filmova, koji vam nude mogućnost da se uz novčanu nadoknadu fotografišite sa njima.

Uobičajeno, kad veliki heroji nestanu sa scene, pojave se neki novi. Tako je Fokusov reporter sreo djevojku, bez maske i rukavica, koja je na Tajm Skveru svojim stilom prkosila zarazi koja je okovala svijet.

Sead Hodžić

P.S. Zabranjeno je preuzimanje fotografija bez pismene saglasnosti redakcije Portala Revije Fokus

NAPOMENA: TEKST JE OBJAVLJEN 6. arila 2020

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!