Za ulazak u Ameriku od ponedeljka na snazi nova pravila: Evo šta će vam biti potrebno ako želite da putujete u SAD

“Od tih pravila biće izuzeti putnici mlađi od 18 godina, kao i oni koji ne mogu da prime vakcinu iz medicinskih razloga, odnosno ciji se ulazak smatra hitnim, a nemaju blagovremeno pristup vakcini”

Američka ambasada u Beogradu saopštila je danas da od ponedeljka, 8. novembra, na snagu stupaju nova pravila za ulazak u SAD, koja podrazumijevaju da svi ljudi koji nisu američki državljani ili nisu imigranti moraju da imaju potvrdu o potpunoj vakcinaciji.

Kako navode, svi putnici koji dolaze u SAD prije ulaska u avion moraće da dostave dokaz o statusu vakcinacije.

“Od tih pravila biće izuzeti putnici mlađi od 18 godina, kao i oni koji ne mogu da prime vakcinu iz medicinskih razloga, odnosno ciji se ulazak smatra hitnim, a nemaju blagovremeno pristup vakcini”, saopštila je ambasada.

Foto: Printscreen

Potpuno vakcinisani putnici i dalje će morati da dostave test na COVID-19 urađen tri dana prije polaska i potrebnu zdravstvenu potvrdu.

Putnici koji su u bilo kojoj grupi koja ih izuzima od pravila moraće da imaju negativan test, urađen dan pred let i potvrdu o zdravstvenom stanju.

Za više informacija, uključujući izuzetke, ambasada sve upućuje na odjeljak često postavljanih pitanja Centra za kontrolu i prevenciju bolesti CDC, prenosi “Blic”.

Do sada je za ulazak u SAD bio potreban samo negativan PCR test.

Foto: Ambasada SAD u Beogradu

Idi na VRH
error: Content is protected !!