Rakočević: Dok se sudski organi ne oglase nećemo učestvovati u radu Skupštine

Pokrenućemo procedure pred crnogorskim institucijama. Nijesmo imali iluziju da možemo zaustaviti ponašanje parlamentarne većine. Proći će i ovo, to govorim zbog svih razočaranih građana. Borba je tek počela, kazao je Nikolić

Foto: Antena M

Poslanik DPS-a Nikola Rakočević poručio je sa pres konferencije u Skupštini da će danas ili sjutra uputiti inicijativu nadležnim sudskim instancama povodom ocjene ustavnosti odluka koje su sinoć donesene u parlamentu.

“Da bi se utvrdio kvorum neohodno je fizičko prisustvo 41 poslanika. Oni su imali samo 40 prisutnih. Mi smo i tada kazali da predlažemo da odgode sjednicu za januar ili februar. Druga stvar je to da je flagrantno prekršen Zakon o izboru poslanika. Skupština je potvrdila mandat, a DIK nije”, kazao je Rakočević.  

Na pitanje da li će učestvovati u radu parlamenta, dok se sud ne oglasi Rakočević je odgovorio:

“Nećemo bojkotovati parlament. Dok se sudski organi ne oglase nećemo učestvovati u radu tijela Skupštine. Kakva god odluka da bude mi ćemo nastaviti radu parlamentu”, kazao je Rakočević, prenosi Antena M.

Poslanik DPS Andrija Nikolić kako je kazao, svako njihovo ponašanje u parlamentu bi značilo da legitimišu nelegalno postupanje parlamentarne većine.

“Sve što su radili je bilo u funkciji poklona SPC za Novu godinu i Božić. Oni koji su nas optuživali sinoć su donijeli zakon na isti način samo što su oni to uradili nezakonito i neustavno, pod velom noći su donijeli zakon. Ti zakoni su još uvijek u skupštinskoj proceduri, za nas nijesu izglasani. Bečić treba da objasni šta je radio Mandić u kasnim večernjim satima u njegovom kabinetu “, kazao je Nikolić i dodao: 

“Pokrenućemo procedure pred crnogorskim institucijama. Nijesmo imali iluziju da možemo zaustaviti ponašanje parlamentarne većine. Proći će i ovo, to govorim zbog svih razočaranih građana. Borba je tek počela”, kazao je Nikolić. 

Poslanica DPS Aleksandra Vuković poručila je da je sinoć u Crnoj Gori izvršen državni udar.

“Desila se ustavna okupacija. Strijeljali su nam Ustav, Crna Gora im treba beživotna, da do kraja dovrše ono što su započeli prije 102 godine. Sinoć su nam junoše DF-a poručile da stavljaju posljednji ekser u kovčeg DPS-a. To je mladost odrhranjena u mržnji. Lažni vjernici i satanine sluge izgovaraju takve riječi”, kazala je Vuković na presu u holu Skupštine.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!