Poginulo dijete: Snažan zemljotres pogodio Petrinju, prizori dramatični (VIDEO)

Ovo je strašno. Ima mrtvih, ima povrijeđenih. Vidjeli smo jedno dijete da je poginulo na trgu. Centar Petrinje je uništen. Naših sedam inženjera je ostalo zatrpano u ovoj zgradi, ali smo ih uspjeli izvući. Ovo je katastrofa, šaljite svu pomoć koju imate. Šaljite nam mehanizaciju, ulice su zakrčene, rekao je jedan od inženjera koji je otišao da procjenjuje štetu

Foto: Printscreen

Snažan zemljotres pogodio je Hrvatsku, epicentar potresa magnitude 6,2 je bio kod Petrinje, ali jako se osjetio u cijeloj Hrvatskoj.

Prve scene iz Petrinje su strašne, pola grada je razrušeno. Čuju se krici, ima povrijeđenih i poginulih.

U Petrinji je poginulo jedno dijete, potvrdio je gradonačelnik Darinko Dumbović za 24 sata. Majci čije je dijete poginulo pruža se pomoć.

“Ovo je strašno. Ima mrtvih, ima povrijeđenih. Vidjeli smo jedno dijete da je poginulo na trgu. Centar Petrinje je uništen. Naših sedam inženjera je ostalo zatrpano u ovoj zgradi, ali smo ih uspjeli izvući. Ovo je katastrofa, šaljite svu pomoć koju imate. Šaljite nam mehanizaciju, ulice su zakrčene”, rekao je jedan od inženjera koji je otišao da procjenjuje štetu.

Foto: Printscreen

ULICE PETRINJA SU PUNE RUŠEVINA

Ulice u Petrinji su pune ruševina, veliki broj objekata je oštećen, a spasioci tragaju za preživjelima, javila je televizija N1.

Sve raspoložive vatrogasne ekipe iz Zagreba na putu su prema Petrinji, gdje spasilačke službe i vatrogasci golim rukama pretražuju ruševine.

Iz jednog stambenog višekatnog objekta izvučeni su otac i dijete koji su vozilom Hitne medicinske pomoći prebačeni u bolnicu. Za sada se ne zna kakve su povrede zadobili, ali su ih odnijeli na nosilima.

Seizmolog Krešimir Kuk izjavio je da je potres između Siska i Petrinje bio snage 6.2 Richtera i da je po oslobođenoj energiji tridesetak puta jači od onoga koji s dogodio u martu u Zagrebu.

Govoreći za televiziju N1 Kuk je kazao da potres nije iznenađujući, te dodao da vjeruju da je ovo najjači udar, prenosi Index.hr.

DUMBOVIĆ POZIVA DA SE HITNO U PETRINJU POŠALJE POMOĆ

Petrinjski gradonačelnik Darinko Dumbović u prvoj izjavi nakon još jednog snažnog potresa magnutude oko 6.2 stepena koji je oko 12:20 pogodio Petrinju, rekao je kako je pola grada srušeno i zatražio da se u Petrinju hitno pošalje pomoć.

“Izvlačimo ljude iz auta, ne znamo jer imamo mrtvih i ranjenih, čuo sam i da je vrtić srušio ali srećom u vrtiću nije bio djece, dok su iz drugoga djecu uspjeli da spase”, izjavio je Dumbović.

“Opšta je panika, ljudi traže svoje”, dodao je i pozvao sve koji mogu da dođu u pomoć Petrinji, posebno profesionalne vatrogasce i vojsku.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!