Sajam Inspired Home 2023: Najnoviji kućni i kuhinjski proizvodi na jednom mjestu

Izlagači su iskoristili priliku ne samo da predstave svoje najnovije ponude, već i da ostvare interakciju sa publikom na globalnom nivou, koja se kreće od izvršnih direktora do stručnjaka za maloprodaju i influensera. Događaj je poslužio kao plodno tlo za izlagače da njeguju postojeće poslovne odnose, istražuju nove partnere i stiču uvide u evoluirajuće potrošačke preferencije i tržišne trendove

Sajam Inspired Home 2023, održan u prostranom McCormick Place-u u Čikagu, predstavio je mnoštvo etabliranih i novih brendova u sektoru kućnih i kuhinjskih proizvoda.

Događaj je obilježen značajnim povratkom izlagača koji su prethodne godine izostali zbog pandemije korona virusa.

Među izlagačima su bili renomirani brendovi poput Cuisinart, Epilady USA i Nespresso USA, uz mnoštvo drugih koji pokrivaju široki spektar sektora potrošačkih dobara. Izlagači su istakli globalni karakter sajma i pružili uvid u razne kategorije proizvoda koji su predstavljeni.

Sajam je bio organizovan u pet različitih izložbi – Clean + Contain, Dine + Decór, DISCOVER | design, Wired + Well i International Sourcing.

Izlagači su iskoristili priliku ne samo da predstave svoje najnovije ponude, već i da ostvare interakciju sa publikom na globalnom nivou, koja se kreće od izvršnih direktora do stručnjaka za maloprodaju i influensera. Događaj je poslužio kao plodno tlo za izlagače da njeguju postojeće poslovne odnose, istražuju nove partnere i stiču uvide u evoluirajuće potrošačke preferencije i tržišne trendove.

Sajam je, takođe, pružio platformu za izlagače da usvoje svježe poslovne strategije, zahvaljujući seriji edukativnih seminara i diskusija koje vode najuspješniji u industriji. Ove sesije snabdjele su izlagače podacima – uvidima i strategijama za navigaciju kroz poslovni pejzaž nakon pandemije, dodatno implicirajući vrijednost koja proizlazi iz učešća na događaju.

Pored toga, izlagačima je savjetovano da maksimiziraju svoje iskustvo na sajmu pridržavajući se niza savjeta za izlaganje koje su podijelili organizatori. Od postavljanja jasnih ciljeva do angažovanja na društvenim medijima, ovi savjeti bili su usmjereni na osiguranje da izlagači mogu efikasno doseći svoju ciljnu publiku, generisati potencijalne klijente i mjeriti uspjeh svog učešća.

Jedan od vrhunaca događaja bio je Inventors Corner, segment posvećen predstavljanju novih, jedinstvenih i inovativnih proizvoda za dom i kuhinju. Ovaj prostor poslužio je kao odskočna daska za kreativne i izlagače pionire da privuku pažnju maloprodajnih kupaca i industrijskih aktera, dodatno obogaćujući atmosferu inovacija.

Westinghouse Homeware je, na primjer, predstavio svoju novu liniju unutrašnjih električnih peći za picu i prenosivu i punjivu jedinicu za hladni espresso, promovišući duh inovacija koji sajam slavi.

Sajam Inspired Home 2023, premošćujući jaz između izlagača i globalne publike, zaista je istakao ključnu ulogu koju takvi događaji igraju u podsticanju inovacija, saradnje i rasta u industriji kućnih i kuhinjskih proizvoda.

Adnan Lekić

Idi na VRH
error: Content is protected !!