Nakon četiri mjeseca bosanskoj porodici u Švedskoj vraćen dječak: Pogledajte radost familije nakon što je stigao kući (VIDEO)

Ovaj slučaj je bio u centru pažnje mnogobrojnih Bosanaca, koji su na društvenim mrežama bili članovi grupe “Pravda za Kaana”. Grupa je brojala više od 10.000 članova, a na njoj su redovno objavljivane novosti vezane za malenog dječaka

Četiri mjeseca nakon što je socijalna služba oduzela dječaka Kaan bh. porodici iz švedskog grada Landskrona, oni su spojeni ponovo.

Ovaj slučaj je bio u centru pažnje mnogobrojnih Bosanaca, koji su na društvenim mrežama bili članovi grupe “Pravda za Kaana”. Grupa je brojala više od 10.000 članova, a na njoj su redovno objavljivane novosti vezane za malenog dječaka.

Majka Azra je preko društvenih mreža pojasnila da je sve započelo kada su u junu 2023. godine roditelji primijetili da njihovo dijete ima probleme sa kočenjem mišića.

Nakon posjete doktoru, pregledima je ustanovljeno krvarenje na mozgu, ali razlog nije bio poznat. Da stvar bude još gora, doktori su obavijestili socijalnu službu o mogućem zlostavljanju djeteta, što je prouzrokovalo višemjesečnu pravnu borbu Azre i Feđe.

VIDEO SNIMAK MOŽETE POGLEDATI NA OVOM LINKU

https://www.facebook.com/reel/3586446401593194

Suđenje je bilo zakazano za 18. oktobar, ali je pomjereno pa je Azra tek u ponedjeljak objavila da je Kaan napokon stigao kući.

“Pravda je spora ali dostižna. Kaan je upravo došao svojoj kući. Naša pravda je pobijedila”, napisali su roditelji, koji su porijeklom iz Cazina, prenosi Avaz.

Foto: Facebook

Idi na VRH
error: Content is protected !!