Užas u Kaliforniji, policajac ubio autističnog dječaka: Poziv zbog porodičnog nasilja se završio tragično (UZNEMIRUJUĆI VIDEO)

Zastrašujući snimci kamere pokazuju trenutak kada Rajan Gejner (15) trči iz svoje kuće koja je smještena u dolini jabuka u okrugu San Bernardino u subotu. Na snimku se takođe čuje policijski službenik koji govori dječaku “Hej, vrati se! Vrati se ili ćeš biti upucan”, prije nego što je otvorio vatru

Jedan policajac u Kaliforniji pucao je i ubio autističnog dječaka koji je potrčao ka njemu sa baštenskim alatom, nakon prijave o porodičnom nasilju, prenijeli su zvaničnici.

Zastrašujući snimci kamere pokazuju trenutak kada Rajan Gejner (15) trči iz svoje kuće koja je smještena u dolini jabuka u okrugu San Bernardino u subotu. Na snimku se takođe čuje policijski službenik koji govori dječaku “Hej, vrati se! Vrati se ili ćeš biti upucan”, prije nego što je otvorio vatru.

Policija se pojavila u njegovoj kući nakon što je primila poziv hitne pomoći u kojem je prijavljeno da tinejdžer napada članove porodice i oštećuje imovinu, kako je izvijestila KTLA.

Prema zvaničnom izvještaju, Gejner je nasrnuo na policajce sa dugim baštenskim alatom čim su stigli. Zamjenik je rekao da je pokušao da pobjegne, ali je otvorio vatru nakon što je tinejdžer pojurio za njim.

“Bez provokacije, Gejner je podigao oštricu alata i potrčao ka zamjeniku, koji se povukao, dok je Gejner pojurio za njim u pokušaju da ga napadne oštricom alata”, navodi se u saopštenju.

Policajci su pružili medicinsku pomoć do dolaska hitne pomoći, ali je tinejdžer kasnije proglašen mrtvim u bolnici. U incidentu, koji je pod istragom Odeljenja za specijalizovane istrage policijske uprave, nije povrijeđen nijedan policajac, prenosi “Blic”.

“Naša mreža socijalne zaštite za one koji pate od mentalnih bolesti treba da bude ojačana. Naši zamjenici svakodnevno obrađuju naizgled nepremostive pozive. Većina ovih poziva ne završava se nasiljem. Međutim, ovaj se završio tragedijom za Rajana, njegovu porodicu i zamjenike koji su se odazvali”, saopštio je šerif Šenon Dikus pred novinarima.

Foto: Printscreen/New York Post

 

 

 

 

 

 

Idi na VRH
error: Content is protected !!