Vladika Atanasije je Vučića nazvao kukavicom i lažovom, na sahrani patrijarha smjestili ga u četvrti red (VIDEO)

Ovaj kukavica, ovaj jedan običan pričalo i, da ne kažem ružnu riječ, laprdalo Vučić. Priča priče kao da smo mi sisali veslo. Nek’ ide nek’ priča te priče u svom Bugojnu. Ali neka nam ne soli pamet čovjek koji ni u šta ne vjeruje. Laže sebe i druge i hoće nama da nametne svoju ideologiju bezbožnu. Kako su to mitovi – pa svu istoriju svijeta pokreću veliki mitovi, tj. velike istine koje je Platon nazvao mitovima, jer su u stanju da pokrenu mase, govorio je Atanasije Jevtić

Vladika Atanasije (Foto: Printscreen)

Odavno je penzionisani episkop zahumsko-hercegovački vladika Atanasije Jevtić meta SNS botova nakon što je poručio da je Aleksandar Vučić obično “laprdalo, lažov i kukavica”, kojem ništa ne vjeruje.

Povod je bio nezadovoljstvo zbog dodjeljivanja ordena Svetoga Save predsjedniku Srbije na proslavi osam vjekova autokefalnosti SPC.

On je tada istakao da se većina episkopa protivi ovakvoj odluci Sinoda SPC-a i u znak protesta Irineju vratio je panagiju koju mu je patrijarh, kao i svim episkopima, dodijelio u čast jubileja autokefalnosti Crkve.

“Ovaj kukavica, ovaj jedan običan pričalo i, da ne kažem ružnu riječ, laprdalo Vučić. Priča priče kao da smo mi sisali veslo. Nek’ ide nek’ priča te priče u svom Bugojnu. Ali neka nam ne soli pamet čovjek koji ni u šta ne vjeruje. Laže sebe i druge i hoće nama da nametne svoju ideologiju bezbožnu. Kako su to mitovi – pa svu istoriju svijeta pokreću veliki mitovi, tj. velike istine koje je Platon nazvao mitovima, jer su u stanju da pokrenu mase”, govorio je Atanasije Jevtić, piše face.ba.

Vučić mu to nije zaboravio. Iako mu je bilo mjesto u Hramu Svetog Save, na sahrani patrijarha, u prvom redu, predsjednik nije htio da Atanasija Jevtića gleda dok drži “besjedu”. Kazna je stigla u nedjelju na sahrani patrijarha Irineja – Atanasije je sjedio tek u četvrtom redu. 

Komentari

Daj prvi komentar na ovu priču

Ostavi odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Idi na VRH