Mikić: Regionalni klan prijeti Abazoviću, ako mu se šta desi odgovorni su Veljović i sektor bezbjednosti

Mikić je rekao da je od 30. avgusta do danas Abazović imao više desetina prijetnji preko društvenih mreža, upućenih telefonom, da je bilo okupljanje ispred njegove porodične kuće u Ulcinju. “Imamo informaciju da jedan regionalni kriminalni klan želi da ugrozi njegov i život njegove porodice”, tvrdi Mikić, dodajući “da je u sve to uključen državljanin Crne Gore koji ne boravi u Crnoj Gori”

Foto: URA

Ukoliko se nešto desi Dritanu Abazoviću ili nekom od članova njegove porodice direktnu odgovornost snosiće direktor Uprave policije Veselin Veljović i ostali čelnici sektora bezbjednosti.

To je na konferenciji za novinare saopštio izvršni direktor Građanskog pokreta URA Zoran Mikić, pišu “Vijesti”.

On je kazao da ovim “ne žele da dižu paniku”.

“Mi ne želimo nikoga direktno da optužimo i crtamo mete želimo samo da obavijestimo javnost o događajima”, naveo je Mikić.

Naveo je da je od 30. avgusta do danas Abazović imao više desetina prijetnji preko društvenih mreža, upućenih telefonom, da je bilo okupljanje ispred njegove porodične kuće u Ulcinju.

“Imamo informaciju da jedan regionalni kriminalni klan želi da ugrozi njegov i život njegove porodice”, tvrdi Mikić, dodajući “da je u sve to uključen državljanin Crne Gore koji ne boravi u Crnoj Gori”.

Kazao je da se ne radi o klanovima iz Kotora, već da je u pitanju regionalni klan.

Naveo je i da, prema njihovim informacijama, crnogorske i regionalne agencije za nacionalnu bezbjednost provjeravaju ove informacije.

Poručio je i da “nijedan kriminalni klan, formalni ili neformalni centar moći neće biti jači od države”.

Mikić je na konferenciji za novinare kazao i da je GP URA tražio od Agencije za nacionalnu bezbjednost i Uprave policije da urade procjenu bezbjednosti Abazovića.

“Na dopise upućene 3. septrembra do danas mi nismo dobili zvaničan odgovor”, rekao je Mikić.

Dodao je da su obavili razgovore sa službenikom ANB-a Lukom Bulatovićem i pomoćnikom direktora Uprave policije Dragojem Blagojevićem i da su ih oni obavijestili da ne posjeduju informaciju da neko želi da ugrozi imovinu ili bezbjed Abazovića i njegove porodice.

Poslanik Građanskog pokreta URA i potpredsjednik partije Miloš Konatar je kazao da ništa neće pokolebati Abazovića niti URA u stvaranju demokratske države. 

Naveo je i da “Uprava policije nije našla za shodno da se uključi na bilo koji način” u zaštitu Abazovića.

Komentari

Daj prvi komentar na ovu priču

Ostavi odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Idi na VRH