Stravičan zločin u Ljubljani: Ubio sestru, majku i oca, pa presudio sebi

Kako je novinarima izjavio Valter Zrinski iz policijske uprave Ljubljana, policiju je najprije nazvala 26-godišnja sestra kasnijeg počinitelja zločina i upozorila na nasilno ponašanje 22-godišnjeg brata, nakon čega je tamo poslata specijalna policijska patrola. Potom je policiju nazvao i sam počinitelj, te kazao da je ubio članove svoje porodice, sestru, 56-ogodišnju majku i oca, 60-godišnjaka

 

Ilustracija (Foto: YouTube/Printscreen)

Užasan zločin dogodio se u ponedjeljak u večernjim satima u naselju Janče u opštini Ljubljana, gdje je 22-godišnjak hladnim i vatrenim oružjem ubio oca, majku i sestru, a onda presudio sebi, prenose slovenački mediji, a potvrdila je i policija.

Policija je o tragediji obaviještena sinoć oko 21 sat, a po dosadašnjem uvidu 22-godišnjak je hladnim i vatrenim oružjem teško ranio tri osobe koje su umrle na mjestu događaja, a kasnije se ubio, prenosi Hina.

Kako je novinarima izjavio Valter Zrinski iz policijske uprave Ljubljana, policiju je najprije nazvala 26-godišnja sestra kasnijeg počinitelja zločina i upozorila na nasilno ponašanje 22-godišnjeg brata, nakon čega je tamo poslata specijalna policijska patrola.

Potom je policiju nazvao i sam počinitelj, te kazao da je ubio članove svoje porodice, sestru, 56-ogodišnju majku i oca, 60-godišnjaka. Pritom je koristio hladno oružje, te vatreno, koje je legalno posjedovao otac.

Istraga o nezapamćenom zločinu se nastavlja, a po do sada poznatim podacima ubica do sada nije bio podvrgnut kaznenom postupku, prenosi Radiosarajevo.ba.

Njegovi sugrađani su u šoku i kažu da nije poznato da se do sada nasilno ponašao.

Policija je utvrdila da su sestra, majka i otac bili teško ranjeni hladnim i vatrenim oružjem, od čega su ubrzo umrli, a na mjestu zločina nađeno je i mrtvo tijelo počinitelja koji je izvršio samoubistvo.

Komentari

Daj prvi komentar na ovu priču

Ostavi odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Idi na VRH