Davidović: Krivokapić na meti DF-a jer neće da bude poslušnik

Davidović je sinoć na konferenciji za medije u Podgorici kazao da je uoči parlamentarnih izbora imao neprijatan susret sa liderima DF-a Andrijom Mandićem i Milanom Kneževićem u Trebinju, kada se pokazalo da postoje brojne razlike među njima, u prvom redu oko sastava koalicione liste i pitanja ko će biti poslanik u novom mandatu. “Htio sam da profesori, ugledni ljudi, budu prvi na listi, a ako izgubimo, da se povuku i mandate ustupe aktivnim političarima. Oni na to nijesu pristali, očito se plašeći da li će oni vratiti mandate”, rekao je Davidović

Daka Davidović (Foto: Printscreen/B92)

Biznismen Miodrag Daka Davidović optužio je sinoć lidere Demokratskog fronta (DF) da pokušavaju da sruše politički dogovor o formiranju nove vlade. Poručio je da oni u tome neće uspjeti jer mandatar Zdravko Krivokapić, kako kaže Davidović, ima podršku crnogorskog naroda, prenosi “Dan”.

Davidović je sinoć na konferenciji za medije u Podgorici kazao da je uoči parlamentarnih izbora imao neprijatan susret sa liderima DF-a Andrijom Mandićem i Milanom Kneževićem u Trebinju, kada se pokazalo da postoje brojne razlike među njima, u prvom redu oko sastava koalicione liste i pitanja ko će biti poslanik u novom mandatu.

“Htio sam da profesori, ugledni ljudi, budu prvi na listi, a ako izgubimo, da se povuku i mandate ustupe aktivnim političarima. Oni na to nijesu pristali, očito se plašeći da li će oni vratiti mandate”, rekao je Davidović.

On je kazao da nije tačno da Crkva ima bilo kakve veze sa predizbornim imenovanjem Krivokapića za nosioca liste „Za budućnost Crne Gore“, ili da je sastavljala listu.

Tvrdi da je on najviše učinio na objedinjavanju opozicionih snaga. Kazao je da je Krivokapić sada, nakon pobjede nad DPS-om, na meti jer neće da bude poslušnik.

“Zdravko Krivokapić je častan čovjek. Nije krpa, nego čovjek sa dignitetom i neće da bude ni u čijoj službi. Očito smeta takav, jer ta grupa ljudi želi da se dočepa fotelja”, tvrdi Davidović.

On je rekao da je narod okrenuo leđa politici DPS-a i da nova vlada koju je predložio mandatar Zdravko Krivokapić ima većinsku podršku naroda.

On je kazao da je razočaran reakcijom državnih organa Srbije vezano za istragu o atentatu na njega u beogradskom hotelu Kraun plaza krajem prošle godine, ističući da se kasnije utvrdilo da atentator praktično nije ni tražen od policije.

Davidović je objasnio da je vrh službe bezbjednosti u Srbiji uskratio mogućnost njegovom obezbjeđenju da se naoružava.

On je ocijenio da smo se kao društvo vratili na puteve pravde i istine.

POKLONIĆE PROFIT

Saopštio je i da je, zajedno sa Narodnim pokretom, donio odluku vezano za zaradu firme Neksan.

“Sve što je firma Neksan zaradila u ovih 30 godina, i sve što ćemo u budućnosti zaraditi, do kraja mojeg života, da bude zavještano i predato u službi Bogu i narodu. Sve od Božića pa nadalje. Sve što bude od profita napravila kompanija, biće podijeljeno na sledeći način: 20 odsto za narodne kuhinje, 20 odsto djeci sa posebnim potrebama, 20 odsto djeci bez roditelja, 20 odsto svetoj i sabornoj apostolskoj crkvi, 20 odsto studentima, koji u pomoći vide nadu za svoja pregnuća. Na današnji dan firma ima 16,5 miliona neraspoređene, oporezovane dobiti. Samo se profit smije dijeliti, imovina se ne smije umanjivati. Nadam se da će moj unik Vasilije, kome držim nadu, umjeti da cijeni dobročinstvo u našem Gospodu. Imovinu ne smiju razbacati kao nekad što su komunisti razbacali donacije velikih srpskih dobrotvora Mihajla Pupina i drugih”, istakao je Davidović.

MITROPOLIT AMFILOHIJE OSTAVIO ČETIRI AMANETA

Davidović je rekao da je mitropolit Amfilohije bio gromada kojoj smo se divili, iz koje će nastati sve naše divno i neprolazno.

“Budio nas je ljubavlju kojom ga je Bog vodio. U posljednjim danima, listajući svoje postojanje, ostavio je četiri amaneta. To su ta četiri amaneta, za koje bezbožnici tvrde da ne postoje. Prvi, sanjajući o ulcinjskoj Briskoj gori, da se opet podigne konak Svetog Vasilija Ostroškog. Drugi, da se obnovi kapela patrijarha Gavrila Dožića u moračkim Vrujcima. Treći, da se izgradi spomen-dom patrijarha Varnave Rosića. I četvrti, u kom je prkosno branio svetinje, želio je da se obnovi džamija u Pljevljima, kao prilog za obnovu onoga što je na džamiji polomilo tuđe, neprijateljsko kamenje. Mislio je o braći u Bogu, tražio je bratsku ruku, da bratski obraz osvjetla i pomiri zemlju. Umirao je, a branio je svetinje”, rekao je Davidović.

On je istakao da su već preduzeti koraci kako bi mitropolitovi amaneti bili ispunjeni”, prenose “Vijesti”.

Komentari

Daj prvi komentar na ovu priču

Ostavi odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Idi na VRH