Koji se Krivokapićevi “apostoli” pominju za mjesta u ekspertskoj vladi: Jovićević, Vlahović, Kadić…

Jovićević je blizak Demokratskom frontu, trebalo je da bude i njihov kandidat na predsjedničkim izborima 2018, a mediji su ga nerijetko označavali kao bliskog regionalnim i stranim obavještajnim službama. Vladislav Vlahović je bio komandant Vazduhoplovstva Vojske Crne Gore, a nakon toga prvo savjetnik u Misji pri NATO u Briselu, a potom v.d. šefa te misije

Zdravko Krivokapić (Foto: Printscreen/TV Vijesti)

Nekadašnji ministar unutrašnjih poslova Andrija Jovićević jedno je od imena koje se pominje za tu funkciju u ekspertskoj vladi mandatara Zdravka Krivokapića, dok za mjesto ministra odbrane figurira pukovnik u penziji Vladislav Vlahović, saznaju “Vijesti”.

Jovićević je blizak Demokratskom frontu, trebalo je da bude i njihov kandidat na predsjedničkim izborima 2018, a mediji su ga nerijetko označavali kao bliskog regionalnim i stranim obavještajnim službama.

Vladislav Vlahović je bio komandant Vazduhoplovstva Vojske Crne Gore, a nakon toga prvo savjetnik u Misji pri NATO u Briselu, a potom v.d. šefa te misije.

Kako “Vijesti” saznaju, URA, koja od početka insistira na bezbjedonosnom sektoru, je izričito protiv tih kadrovskih rješenja.

Sinoć je Nebojša Medojević, jedan od lidera DF, na svom FB profilu napisao da bi za ministarku prosvjete, nauke i kulture i sporta, što će po planu Krivokapića biti jedan resor, trebalo da bude imenovana Vesna Bratić, bliska saradnica mandatara koja ga je naslijedila na čelu NVO “Ne damo Crnu Goru”. Medojević je ocijenio da je Bratić član parapolitičke organizacije koja nije izlazila na izbore a sada, kako je napisao, može da postane ministarka.

Kao kandidati za resor zdravlja pominju se dr Jelena Borovinić Bojović i dr Vuk Kadić.

Kako je već objavljeno dr Bojović je supruga Dragana Bojovića, poslanika sa liste ZBCG, čiji je rođeni brat Kiril, vladika SPC za Latinsku Ameriku.

Vuk Kadić je sin pokojnog dr Ranka Kadića, nekadašnjeg lidera Demokratske srpske stranke.

Vuk Kadić bio je član ekspertskog tima Krivokapića.

Ranije je pominjano da je resor finansija gotovo siguran za Milojka Spajića, koji se školovao i radio na Zapadu.

Mandatar za sastav nove vlade Zdravko Krivokpaic danas je “Danu” ponovio tezu da ce njegov kabinet biti ekspertski i da u njemu neće biti niko sa poslaničkih lista koje su participirale na posljednjim izborima.

Krivokapić je potvrdio i da planira smanjiti broj resora na 12 umjesto sadašnjih 18, kao i da će na čelu resora biti 12 apostola koji treba da budu maksimalno posvećeni vađenju zemlje iz duboke ekonomske i epidemiološke krize.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH

error: Content is protected !!