Suđenje za tragediju: Vozač se vratio na lice mjesta po tablicu, drugovi pogledali poginulu djevojčicu i otišli na voz

Zbog tragedije od 30. septembra 2015, koja je zavila u crno čak četiri porodice i brojne prijatelje i poznanike, u Opštinskom sudu u Zagrebu traje suđenje Pleši i prijateljima Denisu Levickom (24) i Damiru Egrediji (22). Pleša je optužen da je, kršeći saobraćajne propise (brzinom većom od dopuštene i pod uticajem alkohola) izazvao saobraćajnu nesreću sa smrtnom posljedicom, ali i da je spriječio dokazivanje jer se nakon udesa krišom vratio na mjesto nesreće kako bi pokupio otpalu registarsku tablicu

Laura Vidaković

Tragično preminula djevojčica Laura Vidaković danas bi imala 16 godina da njen život, dok je neoprezno pretrčavala ulicu u Branimirovoj, nije ugasio pripiti Dino Pleša (24), tehničar računara iz Dugog Sela.

Zbog tragedije od 30. septembra 2015, koja je zavila u crno čak četiri porodice i brojne prijatelje i poznanike, u Opštinskom sudu u Zagrebu traje suđenje Pleši i prijateljima Denisu Levickom (24) i Damiru Egrediji (22). Pleša je optužen da je, kršeći saobraćajne propise (brzinom većom od dopuštene i pod uticajem alkohola) izazvao saobraćajnu nesreću sa smrtnom posljedicom, ali i da je spriječio dokazivanje jer se nakon udesa krišom vratio na mjesto nesreće kako bi pokupio otpalu registarsku tablicu, piše “Jutarnji list”.

Njegovi prijatelji koji su s njim bili u autu su na optuženičkoj klupi jer nisu prijavili (ne)djelo nego su “bacili” oko na beživotno tijelo i potom pobjegli na voz.

Opširnije pročitajte OVDJE.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!