“Dani dijaspore” u Turskoj: Uručene iseljeničke knjižice

Imajući u vidu snažnu povezanost i kontinuirano interesovanje koje naša dijaspora u Turskoj iskazuje za sva dešavanja u vezi sa matičnom zemljom Crnom Gorom, organizatori događaja se nadaju da će ‘Dani dijaspore’ postati tradicija, saopšteno je iz Uprave za dijasporu

Generalni konzulat Crne Gore u Istanbulu je, u saradnji sa počasnim konzulom Crne Gore u Izmir Đunejtom Bosnallerom, organizovao je od 7. do 8. oktobra ove godine prve “Dane dijaspore“.

Događaju je prisustvovao Selim Lika, generalni konzul Crne Gore u Istanbulu, a manifestacija je bila prilika za susret sa dijasporom koja živi u Izmiru.

Dijaspori su dodijeljene iseljeničke knjižice koje izdaje Uprava za dijasporu.

Da za tim dokumentom vlada veliko interesovanje dokaz je i činjenica da je u dva dana u Izmiru uručeno čak 98 iseljeničkih kžnjižica.

“Imajući u vidu snažnu povezanost i kontinuirano interesovanje koje naša dijaspora u Turskoj iskazuje za sva dešavanja u vezi sa matičnom zemljom Crnom Gorom, organizatori događaja se nadaju da će ‘Dani dijaspore’ postati tradicija, saopšteno je iz Uprave za dijasporu.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH

error: Content is protected !!