“Dani dijaspore” u Turskoj: Uručene iseljeničke knjižice

Imajući u vidu snažnu povezanost i kontinuirano interesovanje koje naša dijaspora u Turskoj iskazuje za sva dešavanja u vezi sa matičnom zemljom Crnom Gorom, organizatori događaja se nadaju da će ‘Dani dijaspore’ postati tradicija, saopšteno je iz Uprave za dijasporu

Generalni konzulat Crne Gore u Istanbulu je, u saradnji sa počasnim konzulom Crne Gore u Izmir Đunejtom Bosnallerom, organizovao je od 7. do 8. oktobra ove godine prve “Dane dijaspore“.

Događaju je prisustvovao Selim Lika, generalni konzul Crne Gore u Istanbulu, a manifestacija je bila prilika za susret sa dijasporom koja živi u Izmiru.

Dijaspori su dodijeljene iseljeničke knjižice koje izdaje Uprava za dijasporu.

Da za tim dokumentom vlada veliko interesovanje dokaz je i činjenica da je u dva dana u Izmiru uručeno čak 98 iseljeničkih kžnjižica.

“Imajući u vidu snažnu povezanost i kontinuirano interesovanje koje naša dijaspora u Turskoj iskazuje za sva dešavanja u vezi sa matičnom zemljom Crnom Gorom, organizatori događaja se nadaju da će ‘Dani dijaspore’ postati tradicija, saopšteno je iz Uprave za dijasporu.

Komentari

Daj prvi komentar na ovu priču

Ostavi odgovor

Idi na VRH
error: Content is protected !!