Francuska deportovala bosansku porodicu: Ćerku pretukli i obrijali joj kosu zbog momka Srbina

Francuski šef policije Žerald Darmanan je na svom Twitter nalogu je napisao: “Kao što smo se i zavjetovali sa Marlen Šjapa (francuska državna sekretarka za pitanje građanstva), porodica koja se kukavički obrušila na svoju ćerku i nećakinju, udarajući je i idući toliko daleko da je prisiljava da se ošiša jer je bila zaljubljena u muškarca druge vjere, jutros je protjerana”

Ilustracija (Foto: Printscreen)

Francuska je protjerala porodicu iz Bosne i Hercegovine, nakon što su ćerku pretukli i obrijali joj kosu jer je željela da se uda za Srbina, saopštilo je francusko Ministarstvo unutrašnjih poslova, prenio je Reuters.

“Danas, 24. oktobra, deportovano je šest državljana BiH iz Francuske u skladu s najavom Ambasade Francuske u BiH. Na Međunarodni aerodrom Sarajevo sletjeli su posebno organizovanim letom oko 12:50, u pratnji francuske policije”, potvrdila ja za Radio Slobodna Evropa portparolka Granične policije BiH, Franka Vican.

Nakon obavljene granične kontrole osobama je dopušten ulazak u Bosnu i Hercegovinu, potvrdila je Vican.

“Ovo protjerivanje sa nacionalne teritorije posljedica je neprihvatljivog ponašanja porodice u avgustu, naročito premlaćivanja i brijanja kose djevojke koja je bila zaljubljena u mladog Srbina, osobu druge vjeroispovijesti”, pojasnili su iz Ministarstva.

Francuski šef policije Žerald Darmanan je na svom Twitter nalogu je napisao: “Kao što smo se i zavjetovali sa Marlen Šjapa (francuska državna sekretarka za pitanje građanstva), porodica koja se kukavički obrušila na svoju ćerku i nećakinju, udarajući je i idući toliko daleko da je prisiljava da se ošiša jer je bila zaljubljena u muškarca druge vjere, jutros je protjerana”.

U saopštenju se dodaje da će se o maloljetnoj djevojki brinuti socijalne službe i ona će, kada bude punoljetna, steći pravo boravka u Francuskoj.

Francuski mediji su u avgustu izvijestili da je porodica pretukla 17-ogodišnju djevojku, muslimanku iz BiH, i da su je ošišali do glave jer je željela da se uda za 20-ogodišnjeg Srbina.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH

error: Content is protected !!