Prvi put u istoriji: Kolegijum USA Today podržao Bajdena

Da se ovdje bira između dva sposobna kandidata koji imaju suprotstavljene ideje, nikada ne bismo ovo radili. Ali, ovo nisu normalni izburi i ovo nisu normalna vremena. Ove godine glasa se za karakter, kompetentnost i kredibilitet. S obzirom na to da je Tramp odbio da zagarantuje miran prenos vlasti ako izgubi, ovdje se glasa za budućnost američke demokratije, poručili su urednici lista

Džo Bajden (Foto: Printscreen)

Za razliku od većine velikih američkih medija, visokotiražni list USA Today nikada nije podržao nijednog predsjedničkog kandidata.

Do danas.

Urednički kolegijum popularnog lista napravio je apsolutni presedan pozvavši Amerikance da na predstojećim izborima glasaju za demokratskog kandidata Džoa Bajdena.

“Da se ovdje bira između dva sposobna kandidata koji imaju suprotstavljene ideje, nikada ne bismo ovo radili. Ali, ovo nisu normalni izburi i ovo nisu normalna vremena. Ove godine glasa se za karakter, kompetentnost i kredibilitet. S obzirom na to da je Tramp odbio da zagarantuje miran prenos vlasti ako izgubi, ovdje se glasa za budućnost američke demokratije”, poručili su urednici lista poznatog po tome da uvijek ima ove strane.

List je 2016. pozvao da se glasa protiv Donalda Trampa, ali nisu i direktno podržali Hilari Klinton. Sada, kažu, prvi put jednoglasno staju na stranu jednog predsjedničkog kandidata – Bajdena, kandidata koji “uzdrmanoj naciji nudi luku mira i kompetentnosti” i nadaju se da će to biti i poslednji.

Urednički kolegijum lista, prenosi nova.rs, i da je njihov uvodnik namijenjen onima koji još nisu odlučili za koga će glasati.

Sada, posle četiri godine Trampa na vlasti, zapitajte se: da li je Americi uzdrmanoj bolešču, ekonomskom krizom, rasnim nemirima i elementarnim katastrofama koje su posledica kimatskih promjena bolje sada nego prije četiri godine”, poručili su urednici lista.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH

error: Content is protected !!