Istraga o dvostrukom ubistvu na Veruši: Prelević otvorio vrata ubicama?

Jedan od sagovornika “Vijesti” tvrdi da tačno vrijeme smrti tek treba da bude utvrđeno, ali da prikupljeni podaci upućuju na zaključak da se zločin dogodio noć prije nego su tijela mladića pronađena – u nedjelju oko 19 časova, u mjestu Ljevorečke Tuzi

Detalj sa uviđaja (Foto: Printscreen/TV Vijesti)

Najmanje dvije osobe, pucajući iz dva različita oružja, učestvovale su u likvidaciji Podgoričana Nemanje Prelevića i Danila Pekovića, saopšteno je “Vijestima” iz izvora bliskog istrazi.

Jedan od sagovornika “Vijesti” tvrdi da tačno vrijeme smrti tek treba da bude utvrđeno, ali da prikupljeni podaci upućuju na zaključak da se zločin dogodio noć prije nego su tijela mladića pronađena – u nedjelju oko 19 časova, u mjestu Ljevorečke Tuzi.

Prema istim informacijama, Prelević je navodno u subotu veče ubicama otvorio vrata svoje vikendice – nakon što su u njega iz vatrenog oružja ispalili nekoliko metaka, nastavili da pucaju u dvadesetogodišnjeg Pekovića.

Iz policije nezvanično je saopšteno da su ubice ispalile oko 30 metaka.

KOMŠIJE

Nekoliko mještana saopštilo je Televiziji Vijesti da ništa sumnjivo nijesu vidjeli, ni čuli…

Neki od članova porodice ubijenog Prelevića rekli su novinarki da je Nemanja u vikendicu u Ljevorečkim Tuzima stigao u četvrtak, sa drugom…

Kazali su da Nemanja Prelević nije bio član nikakve kriminalne grupe, već da je na Verušu došao sa Pekovićem, kako bi odmorili.

Jedan od članova familije rekao je da su se sa njim čuli u subotu tokom dana.

Tog dana, oko 20.45 h – posljednji put bio je na mreži.

Kako se nije javljao u nedjelju, njegova supruga Aleksandra pozvala je komšiju sa sela da provjeri da li je sa Nemanjom sve u redu i da li je njegov automobil ispred kuće.

Samo nekoliko minuta kasnije, kako su ispričali sagovornici “Vijesti”, komišija je pozvao Aleksandru i saopštio joj da je Nemanja ubijen i da pozove policiju.

BEZBJEDNOSNO INTERESANTNA LICA

Viši državni tužilac Zoran Vučinić kazao je za TV Vijesti da ne može potvrditi saznanja novinara – da su stradali navodno bili bliski kavačkom kriminalnom klanu.

“To tvrditi ne mogu, takva saznanja ne posjedujem… Lica su, prema podacima koje sam dobio od policije, bezbjednosno interesantna lica”, rekao je juče tužilac Vučinić.

Mislio da pucaju mine na gradilištu auto – puta

Član porodice ubijenog Prelevića, kaže da je navodno jedan od mještana čuo pucnje u subotu, oko 21:30 časova.

“Ali je mislio da mine pucaju na gradilištu auto – puta”.

Isti sagovornik tvrdi da je supruga stradalog pozvala čovjeka koji im je ranije prodao kuću na Veruši, pošto se Nemanja nije javljao.

“Zvala je da joj da broj telefona komšije, kako ona ne bi sa dvoje male djece išla iz Podgorice da ga traži. Nazvala ga je i pitala – da li su kola ispred kuće, rekao je da jesu. Pitala ga je da li može da pođe do njih da mu kaže da se javi… Otišao je i poslije 3-4 minuta ju je pozvao i rekao da pozove policiju, jer je Nemanja ubijen”.

Sagovornik “Vijesti” tvrdi da je Danilo Peković i ranije išao sa njim, kao i u četvrtak kada su zajedno otišli…

“Sve što znamo, ne vodi ka tome da bi se ovako moglo završiti, nije imao nikakve prijetnje, niti poslove da bi se ovako moglo završiti… U klanovima sigurno nije bio”.

Kazao je da je Nemanja godinama drži radnju mobilnih telefona:

“Eto, na kamerama mogu vidjeti da je svakoga dana bio u radnji od 10 ujutro do 10 uveče. To mu je bila relacija – od radnje do kuće, niti je pio, niti se drogirao, niti je izlazio u grad… Jeste bio prgav da se posvađa, ali ništa da dođe do te granice da se na ovakav način završi”, kazao je jedan od članova njegove porodice.

Tužilac o pucnjavi obaviješten u nedjelju, oko 18:30h

“Oko 18:30 časova, obaviješten sam od strane dežurne službe Centra bezbjednosti Podgorica – da je u selju Ljevoručke Tuzi došlo do upotrebe vatrenog oružja, te da je došlo do stradanja dvije osobe, nakon čega sam se zajedno sa službenicima CB Podgorica uputio radi vršenja uviđaja. Tom prilikom u večerenjim časovima istog dana, obezbijeđeno je lice mjesta, ali zbog neadekvatnih uslova za vršenje uviđaja, on je odgođen za danas (ponedjeljak) i tom prilikom izuzeti su tragovi za potrebna vještačenja, a u cilju identifikacije učinioca krivičnog djela. Imamo podatak da su stradali Prelević Nemanja i Peković Danilo čija tijela će biti upućena na obdukciju radi utvrđivanja tačnog uzroka smrti. Preduzimaju se dalje mjere i radnje u cilju utvrđivanja učinilaca predmetnog krivičnog djela”, saopštio je “Vijestima” tužilac Vučinić.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!