Čovjek koji se osvetio banci na najbolji način: Odbili da mu daju kredit, 18 godina kasnije ih kupio!

Britanac nije mogao da priušti ni sto ni stolicu, radio je na podu jedne male kancelarije, a 2014. godine svoju kompaniju je prodao za 5 miliona funti

Adam Diring (Foto: Facebook)

Adam Diring (39) nije imao ni centa kada se 2002. godine uputio u banku u Urmstonu, u okrugu Velikog Mančestera, ne bi li pokušao da uzme neki zajam i započne posao.

Međutim, menadžerka banke je bila veoma skeptična i odbila je da mu isplati 10.000 funti pod izgovorom da je Diring veoma mlad.

Tada nije mogla ni da posumnja koliku će veliku ulogu odigrati u Diringovom životu.

Britanac nije mogao da priušti ni sto ni stolicu, radio je na podu jedne male kancelarije, a 2014. godine svoju kompaniju je prodao za 5 miliona funti.

Kako bi se makar malo osvetio lokalnoj banci koja je u najtežem trenutku odbila da mu pomogne, kupio je cijelu njenu zgradu za 450.000 funti.

“Kada sam imao 21 godinu, napustio sam posao prodavca jer sam znao da mogu da pokrenem uspješan posao, ali nisam imao novca, pa mi je bila potrebna pozajmica. Predstavio sam im cio poslovni plan i tražio 10.000, ali me menadžerka uopšte nije ozbiljno shvatila iako sam i srce i dušu uložio u taj plan.

Adam Diring (Foto: Facebook)

Kada mi je rekla da sam mlad i neiskusan i da zato ne želi da rizikuje, bio sam skrhan. Pošto nisam imao novca, četiri mjeseca sam zvao ljude sa poda jer nisam imao ni stolicu ni sto. Bilo je dosta trenutaka kada sam mislio da je svemu došao kraj, ali sam odbio da se predam”, prisjetio se.

Trud se isplatio jer je tokom narednih godina njegov posao, koji se bavio upravljanjem dugovima i štednjom, ipak krenuo.

Inače, bio je problematičan tinejdžer, pa je sa 14 godina izbačen iz škole jer je vandalizovao jedan automobil. Pristupio je potom Kraljevskom ratnom vazduhoplovstvu, ali je ubrzo odustao jer je mnogo pio i tako se vratio u Urmston gdej je konstantno mijenjao poslove i bio otpuštan.

Tada mu je pomogao komšija Kris koji ga je motivisao da pronađe dobar posao i uskoro je radio u kompaniji koja se bavila finansijskim upravljanjem, dok nije odlučio da sam krene time da se bavi.

Danas pomaže mnogim kompanijama kako da organizuju svoje finansije, a zahvaljujući uspjehu je i motivacioni govornik, prenosi “Dejli mejl”.

A šta će biti sa zgradom banke koju je kupio? Biće potpuno renovirana i dobiće novu namjenu – izgradiće se osam stanova i jedna prodajna jedinica na tom mestu.

“Kupovina ove banke je za mene bila način da zaokružim ovu priču i pokazuje da sam bio u pravu kada sam vjerovao u sebe”, rekao je on, prenosi “Kurir”.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH

error: Content is protected !!