Preminuo najpoznatiji crnogorski osvetnik: Ubili mu sina jedinca, robijao sa Žarkom Lauševićem

Nikola će ostati upamćen i kao junak iz knjige Žarka Lauševića “Godina prođe, dan nikad”, koji mu je bio cimer u spuškom zatvoru. Svojevremeno je pričao medijima kako nikad ne bi mogao da ode na grob sina da ga nije osvetio. Kaže da je ubicu sina čekao svuda

Nikola Kaluđerović (Foto: Printscreen)

Nikola Kaluđerović, najpoznatiji crnogorski osvetnik, preminuo je 10. oktobra na Cetinju.

Nikola će ostati upamćen i kao junak iz knjige Žarka Lauševića “Godina prođe, dan nikad”, koji mu je bio cimer u spuškom zatvoru.

Ovaj Cetinjanin je davne 1989. godine ubio brata čovjeka koji se sumnjičio za ubistvo njegovog sina jedinca Željka, prenosi “Avaz”.

Nikola Kaluđerović (Foto: Printscreen)

Željko je ubijen u kafanskom obračunu 1987. godine. Za njegovo ubistvo sumnjičio se Rade Grdinić, sa kojim je kobnog dana u kafani bio i mlađi brat Rajko. U januaru 1989. godine Nikola je ubio Rajka na ulici, kao i mladića koji je bio sa Rajkom u društvu. Zbog ovog zločina bio je osuđen na 20 godina zatvora. Iza rešetaka je bio devet godina, a 1993. godine ćeliju je dijelio i sa glumcem Žarkom Lauševićem.

Svojevremeno je pričao medijima kako nikad ne bi mogao da ode na grob sina da ga nije osvetio. Kaže da je ubicu sina čekao svuda.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!