Zdravko Čolić: Dok traje pandemija radim na novim pjesmama

Ljeto je, donekle, iskoristio za odmor, jer je, što se tiče koncerata i muzičke scene, kako dodaje, sve neizvjesno. “Bio sam u Turskoj i, naravno, u Bosni i Hercegovini nekoliko dana. Bio sam na Jahorini i u Sarajevu”, kaže omiljeni Sarajlija

Otkad je proglašena pandemija koronavirusa, megazvijezda Zdravko Čolić Čola (69) niti se oglašavao u javnosti, niti se bilo gdje pojavljivao.

Prvi put nakon dužeg vremena Čola je govorio za jedan medij – za „Avaz“, i ekskluzivno otkrio kako provodi vrijeme i čime se bavi dok traje pandemija.

DOLAZAK U SARAJEVO

“Tu sam, uglavnom kod kuće. Vrtim se…”, kaže Čola u telefonskom razgovoru iz svog doma u Beogradu.

Ljeto je, donekle, iskoristio za odmor, jer je, što se tiče koncerata i muzičke scene, kako dodaje, sve neizvjesno.

“Bio sam u Turskoj i, naravno, u Bosni i Hercegovini nekoliko dana. Bio sam na Jahorini i u Sarajevu”, kaže omiljeni Sarajlija.

Velikih druženja sa starom rajom, kakva Čola voli, ovog puta nije bilo.

“Kratko smo bili, dan-dva. U Sarajevu sam bio s mojim bratićem Harisom. Kako je već počelo ljeto pod posebnim okolnostima, pod maskama smo svi i nije bilo velikog druženja. Moramo biti oprezni”, ističe Čola.

U STUDIJU

Dosta zakazanih koncerata Čola je prolongirao za narednu godinu. Ipak, otkrio je da ne sjedi skrštenih ruku. Dosta vremena provodi u studiju koji ima u kući.

“Radim na novim pjesmama dok traje pandemija i dok nema nastupa. Počinjem od nekih mojih novih ideja, pa onda uključujem saradnike. Vidjećemo kako će sve to izgledati”, kaže Čola.

MOJE IDEJE I LIJEPE PJESME

“Uvijek počinjemo s mojim idejama. Tako je bilo sa posljednjih pet-šest albuma na kojima sam se, negdje manje, negdje više, uključio kao autor. Potom očekujem neke lijepe pjesme od saradnika, novih i starih”, kazao je Čola.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!