Reagovanje intelektualaca iz regiona i CG: Užasnuti smo pozivom Ljiljane Raičević na linč Tamare Nikčević

Posebno zabrinjava činjenica, kako je navedeno, da Liljanu Raičević i njenu Sigurnu žensku kuću već godinama izdašno finansiraju Evropska unija i države koje imaju ambasade u Crnoj Gori

Foto: Facebook

Direktorica Sigurne ženske kuće u Podgorici Ljiljana Raičević dala je ogroman doprinos razbuktavanju atmosfere nasilja, mržnje i šovinizma koja neobuzdano vlada Crnom Gorom od trenutka proglašenja rezultata izbora, navodi se u saopštenju koje potpisuje grupa intelektualaca.

“Gospođa Raičević je na svojoj Facebook stranici objavila sljedeće:”Zna li se đe će sad Tamara Nikčević? U Bg joj nema povratka”.

“Mi, potpisnici ovog saopštenja, užasnuti smo činjenicom da direktorica Nevladine organizacije koja se zove Sigurna ženska kuća crta metu na čelu najuglednije crnogorske novinarke. Javno iznešeni stav Ljiljane Raičević predstavlja nedvosmislen poziv na linč Tamare Nikčević”, piše u saopštenju.

Posebno zabrinjava činjenica, kako je navedeno, da Liljanu Raičević i njenu Sigurnu žensku kuću već godinama izdašno finansiraju Evropska unija i države koje imaju ambasade u Crnoj Gori, prenosi AntenaM.

“Nažalost, ovo nije usamljeni slučaj, već dugogodišnja praksa po kojoj su više vodećih nevladinih organizacija i privatnih medija u Crnoj Gori glavni korisnici pomoći namijenjene  promociji demokratskih vrijednosti, ljudskih prava i tolerancije, a promovišu šovinizam, četništvo i ksenofobiju.

Od nadležnih vlasti Crne Gore i predstavnika međunarodne zajednice zahtijevamo bezuslovnu zaštitu novinarke Tamare Nikčević i svih građana Crne Gore, te hitno krivično procesuiranje Ljiljane Raičević zbog govora mržnje i poticanja na nasilje”, piše u saopštenju.

POTPISNICI:

Senad Pećanin

Žarko Korać

Andrej Nikolaidis

Heni Erceg

Davor Đenero

Vesna Pusić

Sonja Biserko

Filip David

Milorad Popović

Viktor Ivančić

Nikola Popović

Tanja Šuković

Snežana Rakonjac

Slaviša Lekić

Šeki Radončić

Sanja Orlandić

Draško Đuranović

Jelena Šušanj

Novica Vujović

Slavenka Drakulić

Tinka Đuranović

Milan Marković

Boro Kontić

Aleksandar Radoman

Dragana Tripković

Adnan Prekić

Boban Batrićević

Dino Mustafić

Nikola Samardžić

Edin Jašarević

Pavle Goranović

Milivoj Bešlin

Živko Andrijašević

Rajko Todorović

Darko Šuković

Adnan Čirgić

Đorđe Šćepović

Vasko Raičević

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!