Kalač reagovala na Medojevićeve izjave: Ne smetaju mu milioni koji se slivaju iz dijaspore u CG, a smeta da glasamo

Dijaspora Crne Gore će i dalje pratiti šta se desava u našoj domovini Crnoj Gori i, ako treba, stati u njenu odbranu. Iz više razloga. Želja svih nas je da se vratimo u Crnu Goru. U Crnoj Gori su naša imanja, naše nekretnine, naši rođaci za čije živote strahujemo ovih dana

Fetija Kalač (Foto: Privatna arhiva)

Predsjednica Kulturno-informativnog centra Crne Gore u Luksemburgu, Fetija Kalač, reagovala je povodom tvrdnji lidera PZP Nebojše Medojevića.

Reagovanje objavljujemo integralno.

Danas, u vremenu kada živimo okruženi brojnim informacijama među kojima ima mnogo onih koje su lažne, moramo se mi iz dijaspore osvrnuti na izjavu gospodina Nebojše Medojevića o navodnoj uključenosti Luksemburga u nedavno završeni izborni proces u Crnoj Gori.

Na žalost gospodina Medojevića, kome je izgleda stran pojam demokratije, što se posljednjih dana vidi i iz reakcija njegovih pristalica koji ugrožavaju svojim klerofašističkim činjenjem živote onih koji drugačije misle, moramo ga podsjetiti da je Veliko Vojvodstvo Luksemburg primjer vrhunske demokratije kojoj smo se naučili i mi koji ovdje godinama živimo. Ta i takva demokratija daje mogućnost građanima da ostvare svoja osnovna građanska i ljudska prava, a to je da građanin bira i bude biran, kao i da se poštuje suverenitet svoje države. Odnosno da se Veliko Vojvodstvo ne miješa u suverenost i u unutrašnha pitanja drugih država.

Dakle, u kontaktima sa predstavnicima Ministarstva spoljnih poslova Luksemburga dobila sam informaciju da su netačne tvrdnje da će, ukoliko državljanin Crne Gore bude glasao u svojoj domovini, ostati bez posla ili će izgubiti druga stečena prava.

Dijaspora Crne Gore će i dalje pratiti šta se desava u našoj domovini Crnoj Gori i, ako treba, stati u njenu odbranu.

Iz više razloga. Želja svih nas je da se vratimo u Crnu Goru. U Crnoj Gori su naša imanja, naše nekretnine, naši rođaci za čije živote strahujemo ovih dana.

Naravno, da ne zaboravimo da dijaspora šalje veliki novac u Crnu Goru i, gle čuda, tada Medojeviću i sličnima to ne smeta, ne smetaju mu milioni eura koji se slivaju iz dijaspore u Crnu Goru, ali mu smeta da mi, koji ulažemo novac u Crnu Goru, i odlučujemo o njenoj sudbini.

I još jedan detalj. Avio linija koja povezuje Crnu Goru i Luksemburg nije tzv. glasačka linija koja se trebala otvoriti radi navodnih glasača, nego je to linija koja će već ove jeseni biti otvorena kako bi i dalje ostali blizu svoje domovine. I nastavili da pomažemo velikim sredstvima od kojih i Medojević i njemu slični dobijaju svoje zarade. Jer, poučeni demokratskim iskustvom iz zapadnih zemalja u kojima trenutno živimo, naučili smo da plaćamo poreze i izmirujemo dažbine prema svojoj državi.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!