Bivši član Predsjedništva LDP Đorđo Žujović: Vučić i dijelovi BIA odgovorni za anticrnogorsku histeriju

Finansijski, logistički i savjetodavno, Parezanović je stavio svoju poziciju na raspolaganje strukturama koje žele ne da smijene dosadašnju vlast u Crnoj Gori, već da ponište njenu samostalnost. Takvim svojim potezom učinio je štetu, prije svega, srpskim interesima, jer naša sreća nije u nestanku neke druge zemlje, već u građenju institucija u sopstvenoj državi koja je zarobljena kriminalnom i neodgovornom vlasću. Vlast koja je dopustila takvo divljanje bezbjednosnog sektora, postala je saučesnik u djelovanju koje će skupo koštati Srbiju, pošto svako naše miješanje u tudja pitanja završava se lomljenjem kičme srpskog naroda gdje god on da se nalazi, rekao je Žujović

Đorđo Žujović (Foto: Printscreen/LDP)

Anticrnogorska histerija koja u javnom prostoru u Srbiji dostiže vrhunac, prijeti da postane ozbiljan problem za čitav region i trajno naruši odnose koji su uspostavljeni. Umjesto odmjerenog izvještavanja i prenošenja vijesti iz susjedne države, mi nedjeljama već imamo iživljavanje i svojevrsno orgijanje nad crnogorskim suverinitetom, zaboravljajući da se ovdje radi o izborima u drugoj državi, gdje je svako miješanje i uticaj prelaženje granice pristojnog i normalnog. Aleksandar Vučić i dijelovi Bezbjednosno-informativne agencije (BIA) direktno su odgovorni za ovakvu atmosferu”, ocijenio je bivši član Predsjedništva Liberalno-demokratske partije Srbije (LDP), Đorđo Žujović.

Vučić i BIA je, kaže Žujović, kreiraju, utiču na nju i na taj način ne štete samo Crnoj Gori, već štetu podjednako prave i svima koji žive u Srbiji.

“Građani Crne Gore su izašli na izbore glasali one koje su željeli, izabrali svoje predstavnike u parlamentu. Na političkim partijama u toj zemlji je da formiraju većinu onako kako oni žele, shodno svojim političkim uvjerenjima i stavovima. Prihvatanje rezultata izbora je normalna stvar u svim demokratskim društvima i, koliko vidimo, svi lideri u našoj susjednoj zemlji se trude da na taj način djeluju. Međutim, u nedostatku političke kulture i dijaloga, koji je protjeran iz srpskog društva, mi satisfakciju za ugašeni politički život u svojoj zemlji tražimo u stvaranju haosa u Crnoj Gori. Ovdje kao da državu vode oni koji žale što se na crnogorskim ulicama ovih dana nije prolila krv i što ne bukti građanski rat, pa kroz svoje tabloide puštaju najnevjerovatnije vijesti praćene omalovažavanjem i vrijeđanjem onih koji nisu na kursu vlasti u Srbiji”, kazao je Žujović.

On tvrdi da je Marko Parezanović, drugi čovjek BIA, svojim direktnim uplivom u crnogorske izbore izašao iz okvira svojih ovlašćenja i ugrozio tim svojim činom bezbjednost Crne Gore, prenosi Portal Analitika.

“Finansijski, logistički i savjetodavno, Parezanović je stavio svoju poziciju na raspolaganje strukturama koje žele ne da smijene dosadašnju vlast u Crnoj Gori, već da ponište njenu samostalnost. Takvim svojim potezom učinio je štetu, prije svega, srpskim interesima, jer naša sreća nije u nestanku neke druge zemlje, već u građenju institucija u sopstvenoj državi koja je zarobljena kriminalnom i neodgovornom vlasću. Vlast koja je dopustila takvo divljanje bezbjednosnog sektora, postala je saučesnik u djelovanju koje će skupo koštati Srbiju, pošto svako naše miješanje u tudja pitanja završava se lomljenjem kičme srpskog naroda gdje god on da se nalazi”, rekao je Žujović.

On poziva srpsku javnost da se jasno odredi prema nastaloj situaciji, umjesto što se, kako kaže, povlači pred naletom esktremista ne želeći da se zamjeraju naizgled glasnoj većini, koja je okupirala javnost.

“Nema povlačenja pred onima koji priželjkuju u Srbiji zlo, kako bi mogli da ostvare svoje sebične interese i ciljeve. Njima nije ideja da ovo ikada postane ozbiljno uređeno demokratsko i slobodno društvo, već hoće da tumaramo po margini savremenog svijeta, dok oni ostaju gospodari života i smrti u ovoj zemlji. Niko tako ne mrzi Srbiju kao lažne patriote, koji su svoje karijere i živote podredili samo jednom ʼidealuʼ, a to je da svi zajedno budemo zauvijek taoci najgorih među nama koji su pojeli živote generacijama prije nas, a sada to i nama rade. Suprotstavljanje takvim ljudima predstavlja za mene vrhunski čin ljubavi prema ovoj zemlji i njihov poraz biće jedina šansa za našu budućnost”, poručuje Žujović.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!