Potresne scene na mjestu gdje je stradao Marko u Čikagu: Došao je otac i zajecao… (VIDEO)

On je došao sa dvojicom prijatelja, a sam pogled na fotografiju sina, koja je bila pored drveta, nesrećnog čovjeka je slomio i briznuo je u plač. Zatim je klekao na zemlju i poljubio sliku svog mezimca

Tinejdžer porijeklom iz Srbije, Marko Niketić (17), poginuo je u saobraćajki nadomak svoje kuće u nedjelju uveče u predgrađu Čikaga, kada se u njegovo vozilo zakucao drugi vozač.

Do sudara je došlo u nedjelju oko 23 sata po lokalnom vremenu kada je Marko vozio svoj srebrni “mercedes” u mjestu Glenvju. S njim je na suvozačevom mjestu bila i njegova djevojka. U jednom trenutku na njih je naletio crni „mustang“, koji se kretao prevelikom brzinom.

Prolaznici su odmah pozvali Hitnu pomoć, koja je mogla samo da konstatuje smrt tinejdžera i da drugog vozača i njegovog putnika, kao i Markovu djevojku, preveze u bolnicu, prenosi “Blic”.

Prema prvim informacijama, samo je suvozač iz „mustanga” prošao s teškim povredama i nalazi se u kritičnom stanju, dok su vozač i Markova djevojka prošli s lakšim povredama.

Američki mediji izvještavali su o ovom sudaru kao o teškoj tragediji koja je potresla cio grad Čikago.

Na licu mjesta zatečeni su stravični prizori. Niketićev „mercedes“ se od siline udara prepolovio napola, dok je „mustangu“ prednji dio potpuno smrskan. Krhotine od „mercedesa“ su odjetjele kroz drvenu ogradu po cijeloj ulici i trotoaru.

Od te večeri na licu mjesta se danima okupljaju Markovi prijatelji i rođaci, koji ostavljaju bukete cvijeća, a televizijske kamere su u ponedjeljak snimile i tinejdžerovog oca.

On je došao sa dvojicom prijatelja, a sam pogled na fotografiju sina, koja je bila pored drveta, nesrećnog čovjeka je slomio i briznuo je u plač. Zatim je klekao na zemlju i poljubio sliku svog mezimca.

Marko je bio maturant i učenik srednje škole „The Glenbrook South”. Bio je dobro poznat i cijenjen učenik, prenijeli su američki mediji.

Tragedija se odigrala u poslednjim nedjeljama školske godine, samo nekoliko dana prije mature, zakazane za subotu 18. maja i diplomiranja u nedjelju 2. juna.

Foto: Printscreen/ABC 7 Chicago

Idi na VRH
error: Content is protected !!