Katnić: Marovićev intervju je propaganda, u pripremi nova optužnica protiv Kneževića

Rekao je da su Knežević i Marović sinoć pokušavali da ismijavaju pravdu i da je on (Katnić) bio cilj. “Moj tim će narasti do 300 spartanaca i biće nepobjediv, to je moja zamisao i tako će biti”, kazao je Katnić. Kazao je da Srbija mora da izruči Marovića koji je sinoć duže od tri sata onlajn davao intervju, a tamošnji pravosudni organi tvrde da ne mogu da ga nađu

Milivoje Katnić (Foto: Printscreen)

Glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić osvrnuo se na današnjem presu Specijalnog tužilaštva i Uprave policije na sinoćnje navode bivšeg visokog funkcionera DPS-a Svetozara Marovića, tokom razgovora sa predsjednikom Atlas grupe Duškom Kneževićem.

Komentarišući tvrdnje Marovića, Katnić je kazao da je taj osuđeni sinoć vršio propagandu.

Tvrdio je da se samo jednom službeno vidio sa Milom Đukanovićem i da je tada tražio i dobio podršku za borbu protiv organizovanog kriminala.

Rekao je i da nikada nikome nije službeno pomenuo Mila Đukanovića, a da su se mnogi pozivali na njega.

Nazivajući Duška Kneževića “Gebelsom”, kazao je da je njegov plan bio da se glavni specijalni tužilac predstavi kao neko ko sluša naloge Đukanovića.

Rekao je i da svi dosadašnji postupci pokazuju da se na njega i njegov tim ne može uticati, prenose “Vijesti”.

PODRŠKA OD ĐUKANOVIĆA

Katnić je kazao da mu je prije šest godina, kada je dobio podršku Đukanovića za borbu protiv organizovanog kriminala, sadašnji predsjednik države rekao da ima podršku da hapsi i njega i njegovu majku ako nešto učine.

Marović je sinoć kazao da mu je Katnić otvorio oči tako što ga je suočio sa realnošću njegove pozicije. Marović je naveo da mu je Katnić u kontekstu pregovora o sporazumu o priznanju krivice rekao da ako se “njegov prijatelj” zainteresuje da će njegova kazna biti različita.

On je to kazao na pitanje da li je Katnić pomenuo Đukanovića i rekao da je siguran da je Đukanović mogao da utiče na njegov slučaj.

“On (Đukanović) može još samo da me ubije, kod mene nema straha”, poručio je Marović.

“JOŠ POSTOJI GRUPA KOJA JE POKUŠALA DA IZVEDE DRŽAVNI UDAR”

Pozvao je sve misleće građane da slobodno glasaju za koga žele, da ih u tome niko neće sprječavati i da nakon toga čekaju rezultate, a da će, ako izbori ne budu demokratski, on biti na stanju demokratije.

Naglasio je da još postoji kriminalna grupa koja je 2016. godine pokušala da izvede državni udar, ali da se nada da se neće ništa desiti.

Ako bude nečega što bi imalo obilježja krivičnog djela, policija i tužilaštvo će to zaustaviti, kazao je Katnić.

U PRIPREMI NOVA OPTUŽNICA PROTIV KNEŽEVIĆA

Naglasio je da je u pripremi i optužnica protiv Kneževića za štetu pričinjenu Opštini Budva i akcionarima u jednom poslu vrijednom oko 28.000.000 eura.

“Planiram da se prema njemu podnese do deset optužnica, više ne, jer prema njemu imam određenu naklonost”, rekao je Katnić.

“STIJEPOVIĆ PRIZNAO I VIŠE NEGO ŠTO SMO PITALI”

“Slavoljub Migo Stijepović priznao je i više nego što smo pitali i nije bilo potrebe da se određuje pritvor, a da je bilo, tražio bih, budite sigurni”, rekao je on.

Kazao je da su oni koji su ukinuli potjernice za Kneževićem, Aronom Šavivom i Džosefom Asadom pogriješili i da će kada prikupi činjenice poslati svim komisijama Interpola i Evropske unije.

Rekao je da su Knežević i Marović sinoć pokušavali da ismijavaju pravdu i da je on (Katnić) bio cilj.

“Moj tim će narasti do 300 spartanaca i biće nepobjediv, to je moja zamisao i tako će biti”, kazao je on.

Rekao je da Srbija mora da izruči Marovića, koji je sinoć duže od tri sata onlajn davao intervju, a tamošnji pravosudni organi tvrde da ne mogu da ga nađu.

“Ta osoba je dobila kaznu od države da je izruči. Ta osoba je imala kada to reći prije dvije, tri godine, a ne šest dana prije izbora… I to sve moram da pratim ja sa mojim timom, koji treba da prati Kolumbijce koji su došli ovdje da ubiju nekog…”

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH

error: Content is protected !!