Olja Savičević Ivančević i Saladin Dino Burdžović: Imponuje nam nagrada “Risto Ratković”

Puno mi je srce, pogotovo što ova značajna nagrada ove godine nosi dodatnu vrijednost zbog činjenice da se dodjeljuje na 50. Ratkovićevim večerima poezije. Zahvaljujem se žiriju i mojim recenzentima Jovanu Divljaku, Zuvdiji Hodžiću i svima koji stoje iza Ratkovićevih večeri poezije, kazao je Burdžović

Na vijest da je dobila nagradu “Risto Ratković”, Olja Savičević Ivančević je kazala da je jako počašćena što je laureat priznanja koje nosi ime pjesnika i pisca koji imponuje i svojom književnom i svojom ljudskom hrabrošću i beskompromisnošću.

“Za mene ova nagrada ima i intiman značaj s obzirom na to da se dodjeljuje u Crnoj Gori, koja je moja davno izgubljena djedovina, o čemu sam i pisala u pjesmi ‘Mitovi i legende’, koja se nalazi u nagrađenoj zbirci. Tako da mi se sada, na najljepši mogući način, kroz poeziju i s ovim priznanjem, to što je bilo izgubljeno vratilo. Hvala žiriju na povjerenju, ovo je bila godina s mnogo dobrih knjiga poezije i ukazali su mi veliku čast. Nadam se da ću njihovo povjerenje, kao i ime Rista Ratkovića, opravdati i u svom daljem radu”, kazala je Savičević Ivančević.

Saladin Dino Burdžović je kazao da mu, kao Bjelopoljcu i crnogorskom piscu, imponuje nagrada.

“Puno mi je srce, pogotovo što ova značajna nagrada ove godine nosi dodatnu vrijednost zbog činjenice da se dodjeljuje na 50. Ratkovićevim večerima poezije. Zahvaljujem se žiriju i mojim recenzentima Jovanu Divljaku, Zuvdiji Hodžiću i svima koji stoje iza Ratkovićevih večeri poezije”, kazao je Burdžović.

Nagrada “Risto Ratković” će dobitnicima biti uručena 5. septembra u kući Rista Ratkovića, u okviru 50. Ratkovićevih večeri poezije.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!