Crni rekordi u SAD: Sve više žrtava, Kalifornija pretekla Njujork po broju zaraženih, tijela drže u hladnjačama

Dok je u Njujorku registrovano više od 413.500 slučajeva, odnosno 700 na dan, u Kaliforniji se u prosjeku registruje 8.300 novooboljelih. Američka savezna država Misuri zabilježila je u protekla 24 sata rekordan broj novozaraženih koronavirusom. Potvrđen je 1.301 novi slučaj infekcije, pa je ukupan broj zaraženih u toj saveznoj državi 36.063, prenosi CNN podatke zdravstvenih vlasti

Foto: Printscreen/Global News

Drugi dan zaredom u Americi je od korona virusa preminulo više od 1.100 ljudi, a u Alabami, Kaliforniji, Nevadi i Teksasu zabilježen je rekordan porast broja žrtava na dnevnom nivou.

Posle privremenog pada broja zaraženih, 23 države SAD ponovo bilježe povećani broj žrtava, pokazuje analiza Rojtersa.

Ukupan broj zaraženih u SAD prešao je četiri miliona. U srijedu je najviše smrtnih slučajeva bilo u Teksasu, Kaliforniji, Floridi, Ohaju, između 100 i 200.

Najteže pogođeni okrug Idalog u Teksasu tijela preminulih drži u hladnjačama pošto se broj smrtnih slučajeva od Kovida udvostručio tokom nedjelju dana.

Okrug Idalgo, na granici sa Meksikom, registrovao je porast prošle nedjelje za 60 odsto, a broj preminulh se više nego udvostručio, piše Rojters.

Krematorijumi u toj oblasti imaju listu čekanja, rekao je neimenovani zvaničnik, zbog čega vlasti koriste pet kamiona hladnjača sa po 50 tiela.

Kalifornija je prestigla Njujork po broju zaraženih od koronavirzsa, pošto je najmnogoljudnija američka država registrovala novih 12.112 slučajeva, što je najveći porast na dnevnom nivou od početka epidemije.

Time je ukupan broj zaraženih u Kaliforniji premašio 421.000.

Zabilježen je i rekodni broj preminulih za 24 sata, 159, prenosi Rojters.

Najviše preminulih ima u Njujorku, više od 32.000, a Kalifornija je na četvrtom mjestu sa preko 8.000 žrtava.

Da je Kalifornija samostalna država bila bi peta na svijetu posle SAD, Brazila, Indije i Rusije po broju zaraženih.

Dok je u Njujorku registrovano više od 413.500 slučajeva, odnosno 700 na dan, u Kaliforniji se u prosjeku registruje 8.300 novooboljelih.

Američka savezna država Misuri zabilježila je u protekla 24 sata rekordan broj novozaraženih koronavirusom.

Potvrđen je 1.301 novi slučaj infekcije, pa je ukupan broj zaraženih u toj saveznoj državi 36.063, prenosi CNN podatke zdravstvenih vlasti.

Kako je navedeno, ovog mjeseca zabilježen je veći broj i testiranja i slučajeva infekcije.

Gradonačelnica Vašingtona Mjurijel Brauzer izdala je izvršno naređenje kojim je obavezno nošenje maski napolju.

Brauzer je rekla da naredba uključuje kazne za one koji se ogluše o to pravilo, prenosi AP.

Ograničeni izuzeci se odnose na djecu mlađu od tri godine, ljude koji “aktivno jedu ili piju” i na one koji vježbaju napolju i ne nalaze se u blizini drugih ljudi.

Brauzer, prenosi “Blic”, mjesecima upozorava sugrađane da nose maske napolju kada socijana distanca nije moguća.

Nakon što je epidemiološka kriva u Vašingtonu uspješno zaravnjena, broj novih slučajeva ponovo je počeo da raste, a danas je dostigla trocifren broj, prvi put u poslednjih nekoliko nedjelja.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!