Draginja Vuksanović Stanković gost udruženja ,,Rumija” u Čikagu: Proslava Dana nezavisnosti predviđena za 14. maj

Kulturni centar “Rumija” osnovan je 1995.godine u Čikagu. Društvo okuplja porodice iz Crne Gore, uglavnom iz Mrkojevića kod Bara. Punih 27 godina ovo udruženje uspješno radi na očuvanju i njegovanju kulturnog i jezičkog identiteta, a u svakom trenutku spremno je da pomogne svoj zavičaj.

Poslanica SDP-a Draginja Vuksanović Stanković boraviće u Čikagu od 12. do 19.maja. Ona se odazvala pozivu udruženja “Rumija i govorit će na proslavi povodom Dana nezavisnosti koju organizuju iseljenici porijeklom iz Bara.

“Imaću veliku čast da se obratim našima u dijaspori povodom Dana nezavisnosti Crne Gore. Centralna proslava predviđena je za 14. maj”, napisala je Vuksanović Stanković na Facebooku.
Kulturni centar “Rumija” osnovan je 1995.godine u Čikagu. Društvo okuplja porodice iz Crne Gore, uglavnom iz Mrkojevića kod Bara. Punih 27 godina ovo udruženje uspješno radi na očuvanju i njegovanju kulturnog i jezičkog identiteta, a u svakom trenutku spremno je da pomogne svoj zavičaj. Društvo je organizovalo brojne humanitarne akcije, ali i potpomoglo infrastruktune projekte u svom Baru i Crnoj Gori. Imaju svoje prostorije u kojima se okupljaju i u kojima održavaju susrete raznim povodima, donatorske večeri, kurseve jezika za mlađe generacije

Foto: Facebook

Idi na VRH
error: Content is protected !!