Incident u Skupštini CG, Đukanović krenuo ka Nuhodžiću: “Kome ti ‘ćuti’, ološu jedan”

Do sukoba je došlo nakon što je Đukanović postavio pitanje da li neko ko živi u Luksemburgu 30 godina i ima državljanstvo te zemlje može li da glasa u Crnoj Gori, na koje je ministar želio da odgovori. Đukanović je kazao da ne želi odgovor jer nije postavio dopunsko pitanje, a takvu mogućnost ministru nije dozvolio ni Nimanbegu koji je vodio sjednicu

Milutin Đukanović (Foto: Printscreen)

Sjednica Skupštine je nakratko bila prekinuta nakon što je poslanik Milutin Đukanović (DF) krenuo prema ministru unutrašnjih poslova Mevludinu Nuhodžiću koji mu je u jednom trenutku sa mjesta dobacio „ćuti“.

„Kome ti ‘ćuti’? Ološu jedan“, dobacio je Đukanović krenuvši prema Nuhodžiću, ali ga je zadržao njegov partijski kolega Budimir Aleksić, prenose “Vijesti”.

Nakon toga potpredsjednik Skupštine Genci Nimanbegu je prekinuo sjednicu.

Mevludin Nuhodžić (Foto: Printscreen)

Do sukoba je došlo nakon što je Đukanović postavio pitanje da li neko ko živi u Luksemburgu 30 godina i ima državljanstvo te zemlje može li da glasa u Crnoj Gori, na koje je ministar želio da odgovori. Đukanović je kazao da ne želi odgovor jer nije postavio dopunsko pitanje, a takvu mogućnost ministru nije dozvolio ni Nimanbegu koji je vodio sjednicu.

Nuhodžić je u Skupštini odgovarao na Đukanovićevo pitanje da li državljanin Crne Gore koji već duže živi i radi u inostranstvu ima, prema Ustavu, biračko pravo na izborima u Cnoj Gori.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!