Dva pacijenta u beranskoj bolnici preminula od posljedica Kovida-19, jedan od njih iz Bijelog Polja

Iz bolnice su rekli su dva pacijenta vitalno ugrožena. U beranskoj bolnice se od Kovida-19 liječi 26 pacijenata

Foto: bolnicaberane.com

Dva pacijenta u Opštoj bolnici u Beranama preminula su od posljedica Kovida-19, saopšteno je iz te ustanove.

Iz bolnice su rekli su dva pacijenta vitalno ugrožena.

U beranskoj bolnice se od Kovida-19 liječi 26 pacijenata.

Na elektronskoj sjednici Opštinskog tima za zaštitu i spasavanje u Bijelom Polju zaključeno je da je epidemiloška situacija u toj opštini zabrinjavajuća i da postoji visok stepen opasnosi od širenja virusa Kovid-19.

“U Bijelom Polju je do danas registrovano 55 osoba pozitivnih na koronavirus, a prema podacima sanitarnog inspektora 175 osoba se nalaze u samoizolaciji, dok su 73 osobe pod zdravstvenim nadzorom. Da bismo izbjegli neželjene posljedice, svi zajedno moramo pokazati odgovornost, ozbiljnost i disciplinu. Kako oni subjekti koji su nosioci aktivnosti u zaštiti od koronavirusa, tako i građani koji bez izuzetka moraju usvojiti obrazac ponašanja u ovoj epidemiološkoj situaciji”, piše u saopštenju.

Dodaje se da je zato u borbi za zaštitu zdravlja stanovništva veoma važno da se poštuju preporuke Insituta za javno zdravlje, kao i mjere Nacionalnog koordinacionog tijela (NKT).

“Samo na taj način, uz poštovanje mjera i odgovornošću svih nas, a koju smo pokazali na početku pandemije virusa Kovid-19, možemo sačuvati zdravlje naših sugrađana. Opštinski tim za zaštitu i spasavanje još jednom apeluje na građane da ostanu u svojim domovima, da poštuju socijalnu distancu od minimum dva metra, da se pridržavaju rigoroznih mjera higijene i da nose zaštitne maske kako bi spriječili dalje širenje koronavirusa”, piše u saopštenju.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!