Brčvak odbio nominaciju: Trinaestojulska nagrada je otišla u prave ruke, vaši osmijesi su mi najveće priznanje (VIDEO)

Drugi razlog što sam odbio nominaciju je to što smatrao da ovogodišnja nagrada treba da ide nekom ko je bio na prvoj liniji borbe protiv Kovida-19 i ko je rizikovao svoje i zdravlje svoje familije da bi nama danas bilo bolje. A to nisam bio ja. To su bili medicinski radnici, policija, vatrogasci, radnici zaposleni u komunalnim preduzećima, apotekama, marketima i mnogi drugi, rekao je Brčvak

Trinaestojulska nagrada otišla je u prave ruke, kazao je biznismen i humanista Hajriz Hačko Brčvak.

On je, u obraćanju video – porukom, kazao da ima potrebu da se oglasi jer je prethodnih dana bilo mnogo komentara i pitanja oko toga da li je trebao da se nađe na listi kandidata i zašto nije.

Dosta ljudi ga je, kako je rekao, kontaktiralo da dostavi uvjerenje o državljanstvu kako bi ga nominovali za tu nagradu.

“To sam odbio iz dva razloga. Prvi je taj što sam ove godine dobio mnogo nagrada, kako od institucija, tako i od vas, dragi građani. Te divne poruke, dove, molitve upućene meni i mojoj porodici, stisci ruku i osmijesi zahvalnosti koji se ne mogu kupiti ni platiti su meni jedna od najvećih nagrada. Drugi razlog je što sam smatrao da ovogodišnja nagrada treba da ide nekom ko je bio na prvoj liniji borbe protiv Kovida-19 i ko je rizikovao svoje i zdravlje svoje familije da bi nama danas bilo bolje. A to nisam bio ja. To su bili medicinski radnici, policija, vatrogasci, radnici zaposleni u komunalnim preduzećima, apotekama, marketima i mnogi drugi”, rekao je Brčvak.

Brojne javne ličnosti iz Crne Gore htjele su da predlože Brčvaka za Trinaestojulsku nagradu jer je, takoreći prema mišljenju stanovnika cijele države, bio kandidat koji zaista zavređuje to priznanje zbog svoje humanosti i pomoći svojoj zemlji kada je bilo najteže… I Portal Revije Fokus je na listi onih koji su htjeli da ga predlože. Sve je bilo spremno, falio je samo uvjerenje o državljanstvu, ali je  Brčvak odbio…

On je čestitao ovogodišnjim dobitnicima tog priznanja – Institutu za javno zdravlje Crne Gore, doktoru Ranku Lazoviću i profesoru Živku Andrijaševiću na zasluženoj nagradi.

Građanima je poručio da je “pred nama još jedan, novi izazov – novi talas Kovida-19” i zamolio da se “opet ujedinimo i zajednički porazimo ovog nevidljivog neprijatelja”.

Podsjetimo, Brčvak je od početka pandemije koronavirusa Crnoj Gori, novčano i u opremi i paketima hrane za najugroženije, donirao preko 650.000 eura. Nedavno je priskočio u pomoć i građanima Novog Pazara, Tutina i Sjenice, a u toku je akcija sakupljanja pomoći na stranici njegove fondacije.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH

error: Content is protected !!