Krvavi vikend u Čikagu: Tokom proslave praznika ubijeno 17 ljudi, među njima dvoje djece (VIDEO)

Ove smrti uslijedile su nakon niza pucnjava širom SAD u kojima je ubijeno nekoliko djece, uključujući šestogodišnjeg dječaka u San Francisku, šestogodišnjaka iz Filadelfije, 8-godišnju djevojčicu u Atlanti, 11-dodišnju djevojčicu iz Kolumbije u Misuriju i 8-godišnjeg dječaka iz Hovera u Alabami

Foto: Printscreen/CBS

Protekli praznični vikend bio je jedan od najkrvavijih u istoriji Čikaga, budući da je ubijeno 17 ljudi, uključujući sedmogodišnju djevojčicu i 14-godišnjeg dječaka, i još 70 ranjenih, uprkos zajedničkim naporima da se zaustavi nasilje sa dodatnih 1.200 policajaca na ulicama.

Nasilje je bilo mnogo gore nego prošle godine, kada je za vikend 4. jula šest ljudi ubijeno, a 66 je ranjeno u pucnjavama širom grada, prenosi AP.

Nakon relativno mirnog petka, prva pucnjava je izbila oko 7 sati u subotu ujutro.

Sedmogodišnja Natalija Volas stajala je na trotoaru ispred kuće svoje bake na gradskoj Zapadnoj strani tokom proslave Dana nezavisnosti, kada su, prema podacima policije, osumnjičeni izašli iz automobila i otvorili vatru. Dijete je smrtonosno pogođen u glavu.

Otprilike tri sata nakon što je Natalija pogođena, grupa mladića za koje se vjeruje da su članovi bande iskočla je iz vozila u gradskom naselju Englvud na južnoj strani grada i otvorili vatru na člana suparničke bande.

Ali dijete, 14-godišnji Vernado Džouns, bilo je u blizini, a jedan od metaka ispaljen na muškarca koji je ubijen pogodio je Vernada u pazuh, prenosi “Blic”.

Ove smrti uslijedile su nakon niza pucnjava širom SAD u kojima je ubijeno nekoliko djece, uključujući šestogodišnjeg dječaka u San Francisku, šestogodišnjaka iz Filadelfije, 8-godišnju djevojčicu u Atlanti, 11-dodišnju djevojčicu iz Kolumbije u Misuriju i 8-godišnjeg dječaka iz Hovera u Alabami.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!