Ministar vanjskih poslova Albanije u posjeti Plavu: Dobri odnosi temelj daljem razvoju saradnje

Ministar Ditmir Bušati je zahvalio na srdačnom prijemu i naglasio da u narednom periodu treba dodatno obratiti pažnju na mogućnosti koje pružaju IPA programi prekogranične saradnje koji afirmišu saradnju opština susjednih država

Foto: Opština Plav

Tradicionalno dobri i prijateljski odnosi između Plava i albanskih opština predstavljaju dobar temelj daljem razvoju prekogranične opštinske saradnje u oblastima infrastrukture, turizma i poljoprivrede, saopštila je Opština Plav.

To je zaključeno danas na sastanku rukovodstva Opštine Plav sa delegacijom Republike Albanije, na čelu sa ministrom vanjskih poslova Ditmirom Bušatijem.

Izrazivši zadovoljstvo posjetom visokih albanskih zvaničnika, predsjednik Opštine Plav Mirsad Bajraktarević upoznao je sagovornike sa izazovima sa kojima se suočava lokalna samouprava, posebno se osvrnuvši na projekte koji će doprinijeti boljem infrastrukturnom povezivanju sa susjednim državama.

Foto: Opština Plav

Ministar Ditmir Bušati je zahvalio na srdačnom prijemu i naglasio da u narednom periodu treba dodatno obratiti pažnju na mogućnosti koje pružaju IPA programi prekogranične saradnje koji afirmišu saradnju opština susjednih država.

Današnjem sastanku su prisustvovali i predsjednik SO Plav Šefket Jevrić, potpredsjednici, dr Blažo Stijović i Nihad Canović, i odbornik u SO Plav Iber Hoti, dok su sa albanske strane prisustvovali ambasador Albanije u Crnoj Gori Ridi Kurtezi i predsjednik oblasti Velike malesije Tonin Marinaj.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!