Fahrudin Radončić objavio fotografije svog oca iz partizana: Nikada ne podržati one koji su blagonakloni prema nacizmu

Bošnjaci iskustveno i višedecenijski baštine antifašizam. To potvrđuje i postojanje više muslimanskih brigada u oslobodilačkom ratu 1941 – 1945. godina. Isto se odnosi i na značajan broj narodnih heroja ili veliki broj boraca koji su bili neodvojivi dio partizanskog pokreta i antifašističke oslobodilačke borbe na području cijele SFRJ i Bosne i Hercegovine, kao njenog diela. I moj otac, rahmetli Kadrija, od kojeg sam naslijedio građevinski talenat, bio je partizan. Njegove fotografije, koje su nastale u okolini Trnova, nakon oslobađanja ovog grada, pokazuju da, moja porodica i ja, iskreno živimo antifašizam”, napisao je na svom Instagram profilu Radončić

Fahrudin Radončić, predsjednik Saveza za bolju budućnost BiH, na Instagramu je objavio fotografije svog rahmetli oca, koji je bio u partizanima. 

Njegov status “Avaz” je prenio u cijelosti:

“U korijenu moramo sasjeći svaku pojavu veličanja nacizma, legaliziranja radikalizma, antisemitizma ili homofobije protiv LGBT orijentiranih osoba. Naročito kada to u izvještajima o kršenju ljudskih prava, dijagnosticiraju i naši moćni i dobronamjerni prijatelji u službenim izvještajima vlade SAD-a. 

Historijska je obaveza baštiniti antifašizam, širiti svijest o tome koliko je to historijski opasna pojava i pokazivati hipersenzibilnost u sprječavanju sijanja sjemena tog planetarnog zla. Uostalom, i genocid u Srebrenici posljedica je te ideologije.

S razlogom, elaboracija te pojave, bila je značajan dio intervjua koji sam dao Senadu Hadžifejzoviću.

Bošnjaci iskustveno i višedecenijski baštine antifašizam. To potvrđuje i postojanje više muslimanskih brigada u oslobodilačkom ratu 1941 – 1945. godina. Isto se odnosi i na značajan broj narodnih heroja ili veliki broj boraca koji su bili neodvojivi dio partizanskog pokreta i antifašističke oslobodilačke borbe na području cijele SFRJ i Bosne i Hercegovine, kao njenog dijela.

I moj otac, rahmetli Kadrija, od kojeg sam naslijedio građevinski talenat, bio je partizan. Njegove fotografije, koje su nastale u okolini Trnova, nakon oslobađanja ovog grada, pokazuju da, moja porodica i ja, iskreno živimo antifašizam”, napisao je na svom Instagram profilu predsjednik SBB-a Fahrudin Radončić.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!